Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ ŠPEKULACIJAMA

Ministar Butković: 'Koronavirus za sada nije usporio gradnju Pelješkog mosta'

pelješki most
Foto: Screenshot
14.02.2020.
u 14:11

Ugovor za izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama, vrijedan 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a) potpisan je u travnju prošle godine između predstavnika Hrvatskih cesta (HC) i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation.

Kineski partner na izgradnji Pelješkog mosta nije zatražio produljenje roka za izvođenje radova zbog eventualnih poteškoća uzrokovanih koronavirusom, rekao je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Na novinarsko pitanje o eventualnim problemima zbog koronavirusa, odnosno kineskim radnicima na Pelješkom mostu, kazao je da trenutno nema nikakvog zahtjeva kineskog izvođača za produljenjem roka.

"Međutim, postoji informacija da tvornica u kojoj se proizvode čelične konstrukcije trenutno ne radi zbog koronavirusa, ali Hrvatske ceste prate situaciju. Vidjet ćemo, ako dođe do bilo kakvog prolongiranja roka na Pelješkom mostu, izvijestit ćemo javnost. U ovom trenutku nemamo nikakav zahtjev za produljenje roka," rekao je Butković, koji je nazočio potpisivanju ugovora za izvođenje radova u okviru projekta "Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka - Terminal za rasute terete Bakar".

Ugovor za izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama, vrijedan 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a) potpisan je u travnju prošle godine između predstavnika Hrvatskih cesta (HC) i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation, a 85 posto prihvatljivih troškova financira se iz EU sredstava.

Predviđeni rok za izvođenje radova na sve četiri faze projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom je 33 mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao, dok je referentan rok Hrvatskim cestama za završetak svih radova 31. siječnja 2022. godine.

Komentara 2

DU
Deleted user
15:21 14.02.2020.

A zakaj bi trebalo? Pa mi smo u Hrvatskoj a ne u Kini. I prestanite sa tom besmislenom kampanjom oko tog nesretnog virusa: svaka epidemija gripe u Hrvatskoj prouzrokuje proporcionalno gledano više mrtvih. Kina ima 321 puta više stanovnika odd Hrvatske a samo u Hrvatskoj ima godišnje oko 500 umrlih pacijenata. Prevedeno u svijet brojki, u Kini treba od korona virusa umrijeti oko 160.000 ljudi da smrtnost bude jednaka smrtnosti od gripe u Hrvatskoj... U ovome trenutku umrlih je 1300 (i opet prevedeno u svijet brojki: to je kao da u Hrvatskoj od gripe umru 4 pacijetna u godini dana ). Nekome je jako stalo da se ta panika oko korona virusa širi jer bu tak dobro zaradil. Pametnome dosta!

MI
midea
18:51 14.02.2020.

kinez i kada malo uspori tri puta je brži od balkanca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije