Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVA PREVARE

Prijatelj se trebao skrbiti o bolesnom Stjepanu (72): Strpao ga je u straćaru bez vode i uzeo imovinu

Foto: Provjereno
1/4
23.02.2024.
u 11:58

Prema Stjepanovim riječima, dogovoreno je prijatelju darovnim ugovorom prepiše dio svoje imovine, a on će zauzvrat preuzeti kompletnu brigu o njemu. No čim je stavio potpis na dokumente, Stjepan je umjesto u kući završio u drvenoj šupi gdje nije imao niti pitku vodu.

Stjepan Nemak (72) uslijed dijabetesa ostao je nepokretan, bez oba stopala i slijep te mu je trebala pomoć. Obratio se prijatelju Siniši Spevecu jer nije imao vlastitu obitelj pa je u zamjenu za skrb o sebi odlučio dio imovine prepisati čovjeku kojeg je godinama poznavao. Na kraju je ispalo da je, ne znajući što potpisuje, prepisao svu imovinu, uključujući dvije kuće i desetke tisuća četvornih metara zemljišta. Stjepan je završio u potleušici, a čak i danima spavao u autu, istražila je ekipa Provjerenog.

Prema Stjepanovim riječima, dogovoreno je da Spevecu darovnim ugovorom prepiše dio svoje imovine, nešto zemlje i jednu kuću, a on će zauzvrat preuzeti kompletnu brigu o njemu. "On je meni obećao da me vodi u Dubravu kod sebe u kuću, da ima posebni ulaz. I stan s WC-om. I žena da će mi kuhati svaki dan, kaj budu oni jeli, da budem to i ja.I vikendom ide na more k mami, vozit će me kad god vikendom ide k mami, da idem i ja s njim", ispričao je Stjepan. No umjesto silnih obećanja, čim je stavio potpis na dokumente, Stjepan je umjesto u kući završio u drvenoj šupi gdje nije imao niti pitku vodu.

POVEZANI ČLANCI:

"Meni je već bilo dosta loše jer čitavi dan nisam dobio čašu vode niti ništa jer nitko nije došao k meni. Ja nisam mogao naći telefona jer sam slijep, da bih nekoga nazvao da dođe. Niti nisam mogao naći mobitela i pao sam iz kreveta dole i nisam se više mogao dići", prisjetio se Stjepan. Dodao je da je, zbog dijagnoze i činjenice da nije imao vode cijelog dana, dvaput pao u komu. Preživljavao je u nehumani uvjetima sve dok ga nisu spasili susjedi, odveli u bolnicu pa u dom koji mu i dan danas pomažu plaćati. "Tu je jedna prostorija u kojoj je Stjepan živio. Vode nema, nosio ju je s izvora. Evo, tu su kante. A WC smo mu pripremili tu da ima ovaj eko WC", ispričao je Tomislav Marjanović, Stjepanov prijatelj. 

Marjanović je objasnio i da je Stjepan spavao u automobilu jer mu je bilo bolje nego u kući. "Nakon odrezanog dijela noge, stopala, i kad mu je puklo jedno oko, i kad je imao tri infarkta i plućnu emboliju, on nije mogao ni u krevetu sam živjeti. Morao je baš biti netko tko bi ga dvorio 24 sata", objasnio je Marjanović. A skrb mu je obećao Spevec koji mu je na kraju uzeo sve. "Cijelu moju imovinu, kompletnu. Sa šumama, još gradilišta i livadama", ispričao je Stjepan. Iako je imovinu izgubio, još uvijek za nju plaća davanja i režije. Ovaj nevjerojatni slučaj završio je na DORH-u i na sudu. Stjepan ima presudu u svoju korist, ali slučaj nije ni izbliza gotov.

VIDEO Požar u Valenciji

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar patkovic
patkovic
12:45 23.02.2024.

takvi ugovori trebaju biti detaljniji i u slučaju spora da se imovina vrati vlasniku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije