Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demografska mjera

Mladim obiteljima u Vukovarsko-srijemskoj isplaćena sredstva za kupnju nekretnine

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
1/3
21.05.2024.
u 15:45

Govoreći o ovoj mjeri kazao je kako je najviše pomoći otišlo rubnim dijelovima županije gdje se najviše očituje demografski slom.

Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić podijelio je ugovore o sufinanciranju kupnje kuće ili stana mladim obiteljima na području županije za 2023. godinu. Ukupno je podijeljeno 66 ugovora za što je u županijskom proračunu osigurano 250.000 eura. Kako je rečeno potpore za mlade obitelji pri kupnji kuće ili stana iznosile su 2.700, 4.000 ili 5.300 eura ovisno o mjestu gdje se nekretnina koja se kupuje nalazi.

-U demografskom smislu trudimo se izdvojiti maksimalna sredstva, a ona su velika ako gledamo ukupni proračun i sredstva koja se direktno ili indirektno izdvajaju za demografiju, jer riječ je o gotovo desetini proračuna. Krenuvši od nekretnina i sufinanciranja prijevoza učenika do školskih kuhinja i drugih raznih potpora, široka je paleta svega onoga što činimo da bi ljudi ostali u našoj županiji, dobro i lijepo živjeli ovdje - rekao je Dekanić.

Govoreći o ovoj mjeri kazao je kako je najviše pomoći otišlo rubnim dijelovima županije gdje se najviše očituje demografski slom. Stoga se bodovanjem pristiglih zahtjeva željelo preferirati takva mjesta tako da ona više pretežu u odnosu na gradove koji ipak imaju manje problema s brojem stanovnika.

-Mislim da smo u tome uspjeli, iako bi htjeli da svake godine sredstva budu sve veća – istakao je Dekanić.

1/3

 

VIDEO: Nevrijeme pogodilo Dvor na Uni

Građani koji su dobili ugovore za kupnju nekretnine kažu kako su im ta sredstva pomogla jer su dio novca mogli sačuvati za opremanje nekretnine ili nešto drugo.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
17:45 21.05.2024.

Neka se plode ,neka se množe . Svi u akciju za što više Hrvatića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije