Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO BUĐENJE

Hrvati prijavama zasuli aplikaciju EMSC nakon potresa: 'Zanimljiv način na koji se može završiti praznik'

Jutrošnji potres u Hrvatskoj na Praznik rada
Foto: EMSC
1/3
01.05.2024.
u 09:05

Nedaleko od epicentra jedan je građanina prijavio da se osjetilo i snažno dodatno podrhtavanje "Jaka trešnja od 5 sekundi koju je pratio zvuk poput grmljavine"

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su u srijedu ujutro u 5 sati i 38 minuta prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno od Slunja. Magnituda potresa iznosila je 4.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V-VI stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio u Zagrebu, a Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da se potres osjetio i u Bosni i Hercegovini te Italiji.

Još jedno rano jutarnje podrhtavanje i neugodno buđenje uznemirilo je mnoge pa ne iznenađuje da je popularna aplikacija za prijavu potresa EMSC zabilježila preko 800 komentara hrvatskih građana. 

Korisnik aplikacije iz Rakovice, udaljen samo 3 kilometra jugoistočno od epicentra zapisao je "Prilično jako podrhtavanje". Samo još tri kilometra drugi je korisnik javio "Trenutno na Plitvicama, dobro nas je zatreslo!". U istoj blizini jedan je, pak, javio da se osjetilo i snažno dodatno podrhtavanje "Jaka trešnja od 5 sekundi koju je pratio zvuk poput grmljavine".

Netko je iz mjesta Korita napisao: "Bili smo u epicentru, drago nam je da nitko nije ozlijeđen. To je bio zanimljiv način na koji se može završiti praznik". 

Jedan turist iz Makedonije koji se javio iz Selišta Drežničkog (9km od epicentra) nije bio sretan: "Došao sam na odmor iz Makedonije samo da bih završio u epicentru. Dobar odmor zasad."

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Baja Kalifornija
Baja Kalifornija
09:58 01.05.2024.

Zanimljiv način na koji Hrvati koriste znanstvene aplikacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije