Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upis srednje škole

Učenici, doznajte hoćete li upasti u željenu školu uz pomoć kalkulatora bodova za upis u srednju

Upis srednje škole
Shutterstock
21.05.2024.
u 10:58

Upis srednje škole vrijeme je velikih promjena u životu svakog učenika. Kako bi lakše donijeli važnu odluku – koju školu upisati učenici se mogu poslužiti s dva alata koji su zajedno razvili srednja.hr u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija : Kalkulator bodova za upis u srednje škole i Online predstavljanje škola. Svi učenici koji već znaju koju školu žele upisati, uz pomoć Kalkulatora bodova mogu brzo doznati imaju li dovoljan broj bodova za upis. Ovaj alat pomaže učenicima preračunati prosjeke ocjena iz osnovne škole u bodove za upis. Prošle godine Kalkulator je korišten 580.400 puta, što znači da je tisućama učenika pomogao pri prelasku iz osnovne u srednju školu. Sada je ažuriran pa tako možete doznati prosječne bodove potrebne za upis škole u zadnjih sedam godina.

Kako koristiti kalkulator?

Kako biste izračunali svoje bodove za upis, učenici trebaju odabrati željenu školu i program kojeg planiraju upisati. Pokazat će im se prosječan, najmanji i najviši broj bodova s kojim su učenici upisivali taj program unazad sedam godina.Nakon toga unose prosjeke ocjena iz pojedinačnih predmeta potrebnih za upis škole, kao i svoj ukupni prosjek. Odabirom gumba ‘Izračunaj’ kalkulator će pokazati broj bodova koji ostvaruju. Uz to, ispod će vidjeti i druge škole u okolini u koje bi se s tim uspjehom mogli upisati. Uz Kalkulator bodova, svi učenici koji još uvijek traže svoju buduću školu mogu koristiti Online predstavljanje škola. Riječ je o katalogu svih škola u Hrvatskoj po tipu škole ili gradu u kojem se nalaze. Na predstavljanju škole pročitajte sve korisne informacije. Doznat ćete o njenoj povijesti, projektima na kojima sudjeluju, izvannastavnim aktivnostima i natjecanjima, kao i uvjetima upisa.

Razriješite dileme pri upisu škole

Županije su osnivači velikog broja škola u Hrvatskoj, stoga kontinuirano potiču jednako dostupno i kvalitetno obrazovanje i ulažu u odgojno-obrazovni sustav kroz regionalnu, nacionalnu, ali i europsku razinu, istaknuoje Danijel Marušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija.

– Upravo zbog toga, Hrvatska zajednica županija godinama surađuje s portalom srednja.hr koji je razvio dva alata koji učenicima pomažu pri upisu u srednje škole, a to su Kalkulator bodova za upis u srednje škole i Online predstavljanje škola. Kalkulator bodova svake se godine ažurira informacijama s prošlogodišnjih upisa kako bi izračun bio što točniji, a virtualnom šetnjom srednjim školama možete prikupiti sve informacije na jednom mjestu te pretražiti željene srednje škole. Cilj je razriješiti dileme pri upisu u srednje škole i osigurati što mirniji nastavak školovanja, što je prvi korak prema profesionalnom razvoju svih učenika i budućih studenata - rekao je Marušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije