Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 11 do 17 sati

ZOO slavi 98. rođendan: Istražite životinjski svijet uz radionice, kazališne predstave i NK Dinamo

Foto: Zagreb ZOO
1/9
16.06.2023.
u 14:41

Na glavnoj šetnici umjetnik Boris Lukša prolaznike će zabavljati glazbenim nastupima svojeg lutka, a na Edukacijskom trgu Teatar Gavran izvodit će dječje predstave

Edukativni kutci, radionice i igre, dječje prestave i igrokazi, sportski poligoni te prognoziranje pobjednika Lige nacija samo su dio programa koji vas sutra očekuje u zagrebačkom Zoološkom vrtu koji slavi 98. rođendan. U programu koji će trajati od 11 do 17 sati, naglasak će biti na zaštiti prirode, istraživanju životinjskog svijeta te edukaciju građana.

VEZANI ČLANCI: 

U edukativnim kutcima i radionicama moći će se doznati sve o timerenju i prehrani stanovnika ZOO-a te kako im djelatnici obogaćuju životni prostor. Na koji način zoološki vrtovi, kroz ugojne programe (EEP), rade na očuvanju ugroženih vrsta najmlađi će pak doznati kroz edukativnu igru, a kraj košnice na Labuđem otoku koju je ZOO-u darovala Slovenija, govorit će se o pčelama medaricama te važnosti oprašivača za biološku raznolikost.

Na glavnoj šetnici umjetnik Boris Lukša prolaznike će pak zabavljati glazbenim nastupima svojeg lutka, a na Edukacijskom trgu Teatar Gavran izvodit će dječje predstave. U podne će tako izvesti igrokaz "Mudra sova i lukava lisica", a u 14 sati "Zeko Eko traži mamu". 

VEZANI ČLANCI: 

Na rođendansko slavlje stižu i predstavnici kluba NK Dinamo koji će klince na sportskom poligonu, od 13 do 16 sati, podučavati skokovima, promjenama smjera kretanja te zaobilaženju prepreka. Gibon Kent u 11 će sati predviđati pak pobjednika završnice Lige nacija. Djeca sklona likovnoj umjetnosti od 11 do 13 sati kraj Afričkog će se sela moći uključiti u kiparsku radionicu pod vodstvom djelatnika Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije