Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filmovi, koncerti, izložbe...

Večeras svi na Rundeka! Kreće deseto Ljeto u MSU, evo što vas sve očekuje

Darko Rundek i Ekipa nastupili su u zagrebačkom klubu KSET
Zeljko Hladika/PIXSELL
16.06.2023.
u 10:00

Program od večeras do 14. srpnja spaja glazbu, ples, film i likovnu umjetnost, a nastupaju i Pankrti, Pavel, M.O.R.T. i Damir Avdić

Sljedećih mjesec dana na platou Muzeja suvremene umjetnosti odzvanjat će dobar zvuk afirmiranog predstavnika novog vala Darka Rundeka, pionira balkanskog punka Pankrta, smart pop sastava Pavel, punk blues rock kvarteta M.O.R.T. te rock tekstopisca Damira Avdića, i to u sklopu desetog izdanja manifestacije Ljeto u MSU.

Osim koncerata, kao središnjeg dijela svakog programa, na rasporedu su i projekcije ponajboljih europskih art filmova sezone, plesne predstave te izložbe, organizirani u pet termina, od danas pa sve do 14. srpnja. Ciklus donosi presjek aktualnih umjetničkih događanja, ali i najnovijih otkrića na zagrebačkoj sceni, pa i onoj Hrvatske, regije i svijeta. Prvi program počinje večeras pa će se tako od 18.30 sati u dvorani Gorgona gledati hvaljeni dokumentarni film "Moonage Daydream" koji osvjetljava život i genijalnost Davida Bowieja, jednog od najplodnijih i najutjecajnijih glazbenika našeg vremena.

Otvara se i izložba "Budućnost/Zbirka kao glagol", dostupna posjetiteljima tijekom čitavog događanja do 20 sati, kojom se predstavlja novi, arhitektonski reorganizirani otvoreni prostor muzeja, a on omogućuje da se posjetitelj odmah s ulaza susretne s remek-djelima iz njegova fundusa. Koncert koji otvara novu sezonu Ljeta u MSU jest onaj Rundeka i Ekipe, koji počinje u 21 sat. U ostatku ciklusa možete pogledati "Tár", priču o krahu karijere jedne od najvećih i najcjenjenijih skladateljica i dirigentica, "Trokut tuge", dobitnika prestižnih europskih filmskih nagrada te "Ennio", dokumentarac o legendarnom filmskom skladatelju Morriconeu.

Oni koji su pak zainteresirani za plesni program moći će gledati "Sol", laureata Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu u cjelini, "Nismo bile ovdje", nagrađivani komad mladih umjetnica Ivane Bojanić i Viktorije Bubalo, "Objekt plesa", koji spaja nekoliko različitih izvedbenih žanrova, te "Treptaj tišine", prvi profesionalni plesni rad dviju umjetnica s invaliditetom. Detaljan program manifestacije možete proučiti na stranici MSU, a ulaznice se kupuju putem Eventima i na recepciji muzeja. 

>>VIDEO: Beats & Bites festival u staroj Vlaškoj u Zagreb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije