Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
širi se istraga

Želite organizirati događaj? Može, ali platit ćete to 10.000 eura

Zdenko Antunović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
06.03.2015.
u 11:00

Iz DORH-a kažu da je Antunović tražio novac kako bi ishodio dozvole. U to je vrijeme vodio košarkaški klub Cibona

Pravila su se znala. Danas, četiri godine unazad, naši sugovornici, dobro informirani sudionici događanja unutar gradskih ureda, tek će reći – bio je to “modus operandi”.

“Modus operandi”

Iz Grada su, naime, bliski Bandićevi suradnici određivali tko će od ugostitelja imati štand na kakvom događanju u gradu. Besplatno, s pravom zadržavanja cjelokupne zarade. Tako je Državno odvjetništvo jučer objavilo da širi istragu protiv Bandićeva suradnika Zdenka Antunovića jer je tražio 10.000 eura za organizaciju Zagrebačkog karnevala 2011. koju je te godine odrađivala tvrtka Fest.

Antunović je u to vrijeme vodio košarkaški klub Cibona, nakon što je otišao s mjesta direktora Arene Zagreb. I dok iz tvrtke Fest ne žele komentirati istragu ni davati izjave, neslužbeno doznajemo da je upravo Antunović bio kanal koji je za spomenuti događaj trebao dati zeleno svjetlo.

A to je izgledalo ovako – za bilo kakvu manifestaciju, pa i gore spomenutu, koju je netko poželio organizirati u Gradu najprije je trebao platiti najam lokacije i u konačnici ishoditi dozvolu Komisije za dodjeljivanje javnih površina. Komisija bi nakon sastajanja potvrdila važnost ili potrebu za tom manifestacijom, a onda one koji su bili organizatori upućivala na suradnike kojima se “još samo treba javiti za pokoji detalj”.

Detalj u cijeloj priči bio je ili definirani iznos koji se trebao uplatiti ili neki drugi uvjeti.

“Zna jer je vodio Arenu”

Nitko od sugovornika, zbog istraga u tijeku, ne želi otkriti pojedinosti odvijanja transakcija. Zdenko Antunović bio je gradonačelnikov izbor, a iako je šef sportskog kluba koji nije trebao imati baš nikakve veze s manifestacijama na području Grada, to je odrađivao jer je “bio čovjek iz Arene i znao je posao organiziranja događanja”.

– Okrivljenik je, koristeći okolnost da je višegodišnji istaknuti sportski djelatnik na području Zagreba, da je direktor KK Cibona te da je osoba od gradonačelnikova povjerenja, što je odgovornoj osobi tog društva bilo poznato, zatražio 10.000 eura kako bi zauzvrat u Gradu Zagrebu ishodio da se tom društvu dodijeli organiziranje navedene manifestacije te donošenje svih potrebnih rješenja nadležnih službi Grada Zagreba, na što je odgovorna osoba društva pristala te je u više navrata okrivljeniku predala zatraženi novčani iznos – službeno je očitovanje Državnog odvjetništva koji je nove detalje istrage otkrio u intenzivnim najavama gradonačelnika Milana Bandića da će podnijeti i ponovno se kandidirati za prvog čovjeka grada.

Komentara 8

MA
markus2000
12:32 06.03.2015.

Smijesno i tragi komicno..u drzavi gdje aktualna vlast mozebitno izvlaci stotine milijuna oni se hvataju za nesto iz 2011??? lako je konstruirati nesto, vidjet cemo na sudu, jer sve ove akcije PNUSKOK-a mirisu na politicki montirane slucajeve. Tragicno je da se to događa.. Di je Linic,Merzel i slicni??? ne primjecujem ih po medijima

RU
rudvanvart
13:31 06.03.2015.

Pročešljajte Rijeku, Sisak i kukuriku vladu uskoci, pročešljajte Ostojićevo pogodovanje pri kupnji 250 automobila i helikoptera za mup (šteta preko 300 milijuna kn), Jakovinino pogodovanje interesnim skupinama kvotama za šećer ( šteta preko 150 milijuna kn), Zmajlovićevo pogodovanje pri preseljenjuju u zgradu ZagrebTower (šteta preko 21 milijun kn), bivšeg ministra Rajka Ostojića HUBOL optužuje da je oštetio državu pogodovanjem u javnoj nabavi za 105 milijuna kn, novi ministar Varga pogoduje Vojkoviću s 8 milijuna kn i na taj način pomaže Milanoviću koji je od Vojkovića kupio stan. Zbog svih tih afera je i ugledni "the economist" prognozirao prije nekoliko tjedana do će se do kraja 2015. vlada suočiti s optužbama za korupciju u vrhu, ali dok je Cvitana kojeg je postavio sam Milanović, niš od toga. Tu je još i Milanovićev povlašteni kredit Erste banke te kredit Ljubljanske banke i HBOR-a njegovog brata Krešimira, uhljebljivanje sdp-ovaca u apis i hrvatsku lutriju itd. Selektivno radite gospodo iz uskok-a, prestanite biti partijski represivni aparat!

Avatar links
links
12:09 06.03.2015.

halo Bing, kako brat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije