Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrepčani vole danske plastične kockice

Zbog izložbe lego-kocki fanovi stajali u redu i u Tratinskoj

02.04.2017., Zagreb -  U Tehnickom muzeju odrzano je hrvatsko izdanje obiljezavanja svjetskog dana najpoznatije kockice na svijetu - Lego 2X4 kockice, pod nazivom 2X4 Brick Day. Za izlozbu pod pokroviteljstvom Danske ambasade, a uz suorganizaciju Tehnicko
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/9
03.04.2017.
u 09:00

Zbog izložbe "Lego 2x4 Brick Day", koja je trajala šest sati, samo do 13 sati kroz vrata Tehničkog muzeja prošlo je tisuću posjetitelja

Na ulazak u Tehnički muzej jučer se čekalo i po sat vremena.

Redovi su za najveće gužve sezali skroz do Tratinske, a samo do 13 sati kroz vrata muzeja prošlo je i tisuću posjetitelja. Razlog? Izložba koja je bila postavljena samo šest sati. I to ne bilo kakva. Izloženi su, naime, bili “legići”.

Očekivali smo gužvu, ali...

Izložbu su djelatnici Tehničkog muzeja postavili u suradnji s Klubom Kockice, a trajala je samo jedan dan jer je, kažu, to bio najbolji način da provjere koliko su lego-kocke popularne među Zagrepčanima.

– Očekivali smo gužvu, ali nismo mislili da ćemo ovo doživjeti – kaže Marijo Zrna iz Tehničkog muzeja. U redu su čekale cijele obitelji, djeca i odrasli zaljubljeni u te danske plastične kockice. Izložba “Lego 2x4 Brick Day” organizirana je uz pokroviteljstvo veleposlanstva Kraljevine Danske, a iz Tehničkog muzeja najavljuju da će sljedeće godine izložba biti veća te da će trajati dulje. Posjetitelji su se mogli iskušati u igraonici u čast 2x4 kockici s više od 30.000 kockica te su sastavljenim kreacijama mogli sudjelovati i u samoj izložbi. Neki su se najradije u dvorištu muzeja igrali robotima kojima su mogli upravljati s pomoću tableta. Svi koji su došli natjecali su se u nekoliko nagradnih igara tijekom izložbe, poput gradnje najvišeg tornja, igre pogađanja točnog broja kockica, pronalaska određenih elemenata u izloženim kreacijama članova Kluba Kockica…

Izloženo je bilo pedesetak različitih formi koje je napravilo trideset članova koji su svoje makete donijeli u prostore muzeja.

– Neke se slažu i po nekoliko mjeseci – kaže Marijo Zrna dodajući da je najzanimljiviji dio izložbe Zagrepčanima bio vjeran prikaz života gradskih ulica.

– Bili su izloženi umanjeni dijelovi zagrebačkih kvartova, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, kolodvor, a najviše su se zaustavljali kod modela zagrebačke uspinjače, s pravom funkcijom kretanja gore-dolje. Roditelji su djeci govorili kako će se jednog dana voziti u pravoj ili su ih podsjećali da su se već njome vozili – kaže Zrna.

Srednjovjekovna diorama

No bilo je tamo i raznih modela automobila, od oldtajmera do najmodernijih ili potpuno izmišljenih, lego-terarij s lego-ribicama... Izložena je bila i srednjovjekovna diorama s oko deset tisuća kockica s dvorcem, mostićima, ljudima, životinjama, biljkama, cvijećem, kompletno napravljena od lego-kocaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije