Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirogojske “arkade u malom”

Završavaju kolumbarijski zid za 2000 urni

Završen kolumbarijski zid groblja Mirogoj, cijelom dužinom dozvoljeno parkiranje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
19.09.2018.
u 08:26

Radovi vrijedni osam milijuna kuna trajali su godinu i pol, produljila ih je sanacija klizišta, a sljedeća je faza proširenje krematorija.

Godinu i pol nakon što su počeli, kraju se privode radovi na kolumbarijskom zidu od opeke visokom 2,5 metra uz Remetsku cestu. Svojevrsna ograda duljine 780 metara razdvajat će rubne parcele Mirogoja od Remetske ceste i biti vizualna, ali i zvučna barijera sa svrhom da se na tom rubnom području stvori potrebna oaza mira.

– Još je preostalo ishoditi uporabnu dozvolu, radnici sad finiširaju posljednje detalje – kazao je Marijan Hržić, projektant zaslužan za izgled zida, ujedno i jedan od autora krematorija. Zid će imati i uporabnu funkciju, u njemu će s unutarnje strane biti tzv. kolumbarijske niše za polaganje urni.

– Ima ukupno 500 niša, a u svaku stanu četiri urne, odnosno bit će mjesta za njih dvije tisuće. Odmah uz zid bit će i polje sa 70 grobnica za klasični ukop, svaka će imati mjesta za četiri pokojnika, što je ukupno još 280 mjesta – istaknuo je Hržić. S vanjske je strane pak zasađena loza koja će se, dodao je, lijepo primiti za godinu dana.

Radovi su kasnili šest mjeseci zbog sanacije klizišta koje se nalazi na dijelu Remetske ceste, a gradnja zida koji je gradonačelnik Milan Bandić prozvao “arkadama u malom” vrijedna je osam milijuna kuna. To je prva faza uređenja Mirogoja, a slijedi proširenje krematorija. Treća je faza proširenje na južni dio Mirogoja, a iduće godine trebala bi se urediti i Remetska cesta, koja će dobiti drvorede i nova parkirališna mjesta.

Pogledajte video: Završen kolumbarijski zid groblja Mirogoj

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
10:41 19.09.2018.

Kada je već to "vijest",moglo se napisati ponešto i o cijenama tih kazeta i grobova i o rokovima ....a zanimljivo bi bilo komentirati i nestanak elektro prijevoza po Krematoriju do kilometar udaljenih kazeta ..itd itd......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije