Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANDUŠEVAC

Zapaljena prva svijeća na adventskom vijencu

advent
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
29.11.2014.
u 19:26

Ovo je vrijeme u kojem bi se trebali sjetiti zbog čega smo zahvalni, poručila je zamjenica gradnoačelnika Sandra Švaljek

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu tradicionalno postavljenom oko Manduševca na Trgu bana Jelačića, večeras je obilježen početak Došašća. Obred paljenja započeo je u 17 sati, kada je Zagrepčanima, okupljenima na Jelačić placu, zamjenik biskupa vikara za grad Zagreb, monsinjor Zvonimir Sekelj, poručio kako vrijeme adventa nije jedino kad bi se trebalo promišljati o riječi Božjoj.

- Evanđelje ne treba čitati samo za određeni trenutak poput ovog, cijeli život treba gledati kao Došaće - rekao je monsinjor Sekelj, koji je paljenje svijeće predvodio uz župnika Župe Svete Marije na Dolcu, Zlatka Golubića. U paljenju prve svijeće pomogle su i zamjenice gradonačelnika, Sandra Švaljek i Vesna Kusin.

- Posebna mi je čast sudjelovati u današnjoj svečanosti. Ovo je vrijeme radosti i trebamo se svi podsjetiti što nas čini sretnima i na čemu smo zahvalni. Oko nas ima mnogo bolesnih, nemoćnih i napuštenih i vrijeme adventa trebali bismo iskoristiti kako bismo upravo njih učinili sretnijima, čak i kad za to nemamo sredstva. Nekad je dovoljna i lijepa riječ - rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek te dodala kako želi da radost uđe u svaki zagrebački dom.

Predsjednik Zagrebačke skupštine Darinko Kosor također je prisustvovao svečanosti na Trgu, a za njega, objasnio je, paljenje svijeće ima posebno značenje. - Važna je to i dugogodišnja tradicija, a posebno je bitna i simbolika samog paljenja, koje se događa upravo na Manduševcu, na izvoru - rekao je Darinko Kosor.

>>Tomislavac od 5. prosinca do 18. siječnja postaje veliki ledeni park

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije