Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPICA Stotine prolaznika i premijer odazvali se humanitarnoj akciji zagrebačkih obrtnika

Zagrepčani pomogli djeci iz domova kušajući kolače i kamenice

21.12.2008.
u 21:56

Subotnja zagrebačka špica bila je u znaku humanitarnih akcija. Dok su se neki građani špancirali po Bogovićevoj i Cvjetnom trgu, ispijali kavicu i pili kuhano vino, drugi su se naguravali oko bogate trpeze zagrebačkih obrtnika kod spomenika Ljudevitu Gaju.

Za degustaciju kamenica, koje su tog jutra autobusom stigle iz Stona, kolača zagrebačkih obrtnika i šampanjca građani su u prozirnu kutiju ubacili pet tisuća kuna za Dječji dom u Nazorovoj i Kuću Sv. Josipa u Leskovcu.

Čista petica
– Kamenice su bolje nego u Parizu i Lyonu, treba malo optimizma unijeti u naš grad – hvalio se Miroslav Folnegović, predsjednik Udruge hrvatskih restoratera. Akciji su se odazvali i premijer Ivo Sanader, Tatjana Holjevac i gradonačelnik Milan Bandić.

– Ovo je čista petica! – kratko nam je komentirao umirovljenik Filip Kalinić s kriškom limuna i kamenicom u ruci. Umirovljenica Marija Devičić, zauzeta kamenicama, jedva je izustila:

– Fanatastična akcija! Obožavam kamenice!

Istodobno na Cvjetnom trgu protjecao je i zadnji dan akcije Crvenog križa grada Zagreba pod nazivom “Zagrebačka božićna priča”. Volonteri su prodavali delikatesnu mariniranu prženu srdelu.

Treba im još 10.000
– Danas smo skupili pet tisuća kuna, a uz novac koji su skupljali studenti po fakultetima i novac koji su građani uplatili na žiroračun sada imamo 35 tisuća kuna – rekla nam je Ivana Godić. Treba im još 10.000 da kupe aparat za određivanje žutice KB-u Sestre milosrdnice.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije