Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura turizma

Zagrebački srednjoškolci predstavili projekte kojima promoviraju turistički potencijal metropole

Foto: Turistička zajednica grada Zagreba
1/3
15.05.2023.
u 17:14

"Kultura turizma" projekt je gradske Turističke zajednice koju su u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade pokrenuli prije 13 godina

Kako bi Zagreb, među ostalim, promovirali kao turističku destinaciju te mlade upoznali i s njegovim povijesnim, kulturnim i prirodnim potencijalima, šest se zagrebačkih srednjih škola i ove godine priključilo projektu "Kultura turizma". Tako je 159 sudionika, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, zajedno s mentorima predložilo vlastite projekte, a predstavili su ih danas u Zagrebačkom plesnom centru. 

Obrtnička škola za osobne usluge Zagreb tako je predstavila projekt "Zagrebački kino vremeplov", VII. gimnazija "Filmski Zagreb", a Srednja škola Centar za odgoj i obrazovanje svoj je projekt nazvala „Pomiriši, okusi, ponesi“. Nadalje, koliko je Zagreb "pet friendly" grad istražili su učenici Hotelijersko turističke, sve puteve koji vode u Maksimir pokazali su gimnazijalci iz XVI. gimnazije, a Zdravstveno učilište Zagreb predstavili su „Nešto staro – nešto novo". 

Podsjetimo, "Kultura turizma" projekt je gradske Turističke zajednice koju su u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade pokrenuli prije 13 godina, a svake godine, tijekom jednosemestralne izvannastavne aktivnosti, učenici odabranih zagrebačkih srednjih škola imaju zadatak, u dogovoru s voditeljima projekata, osmisliti i realizirati projekte s turističkom tematikom koje, potom, javno prezentiraju.

– Projekt „Kultura turizma“ kroz edukaciju učenika srednjih škola doprinosi podizanu svijesti o vlastitom gradu kao turističkoj destinaciji te upoznavanju mladih s turističkim, povijesnim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba. Jako smo ponosni na sve učenike koji u okviru ovog projekta istražuju turističku stranu grada i promišljaju mogućnosti vrednovanja postojeće turističke ponude, ali i razvoja nove. Interaktivnom nastavom učenicima se na drugačiji način približavaju naša baština, kultura i turizam, a izuzetno pozitivne reakcije učenika i profesora iz godine u godinu daju nam snažan poticaj za nastavak projekta s budućim generacijama – istaknula je direktorica gradske Turističke zajednice, Martina Bienenfeld

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije