Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika manifestacija

Vraćaju se Dani otvorenog grada: Plesnjak će biti na Zrinjevcu, Začarana šuma na Tuškancu

storyeditor/2023-05-09/PXL_090523_99807002.jpg
10.05.2023.
u 13:50

Ovo nije program gdje publika sluša, prati i gleda, već u svakoj od osam aktivnosti može i sudjelovati, odnosno postaje dio projekta, istaknula je Martina Bienenfeld

Od Tomislavca do Tuškanca moći će se i uživati i sudjelovati u kulturnim i sportskim aktivnostima u sklopu drugoga izdanja manifestacije Dani otvorenog grada koji se održavaju 20. i 21. svibnja na sedam lokacija i donose osam programa, najavile su na jučerašnjoj konferenciji za novinare autorice projekta Dubravka Vrgoč i Anica Tomić te direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

Prvi dan manifestacije započet će na Trgu kralja Tomislava te doći do Jelačić-placa, gdje se organizira nastup zborova, posebno će iznenađenje, kazala je A. Tomić, dočekati i sve one koji kupuju na Dolcu, a završit će s Robertom Marekovićem i bendom Swingersi te njihovim plesnjakom na Zrinjevcu. Drugoga će se dana pak ondje slušati šlageri, nastup Klasične škole baleta očekuje vas na Cvjetnom trgu, rekreativne aktivnosti predvođene Hrvatskim sportskim savezom gluhih organiziraju se na Europskome, a program će zaključiti "Začarana šuma" na Tuškancu, gdje će glumci izvoditi neke od najljepših stihova suvremene i klasične poezije.

– Ovo nije program gdje publika sluša, prati i gleda, već u svakoj od osam aktivnosti može i sudjelovati, odnosno postaje dio projekta – istaknula je M. Bienenfeld te dodala kako su Dani otvorenoga grada sjajna urbana ideja koja upotpunjava ponudu Zagreba, predvodnika kulturnog turizma u Hrvatskoj. Manifestacija je lani, napomenula je D. Vrgoč, pokazala da su i Zagrepčani i njihovi gosti veoma zainteresirani za takav sadržaj.

– Ljudi imaju potrebu izići i biti skupa, stoga smo se potrudili da aktivnostima koji su prilagođeni različitim uzrastima i afinitetima omogućimo svima sudjelovanje u kreiranju programa koji u konačnici stvara izgled ovog grada – zaključila je.

Komentara 2

SP
Stari panj
21:10 10.05.2023.

Juhuuuu, jedva čekam da se Rada i Uršula uključe i plešu balet.

FO
fouche541
18:18 11.05.2023.

A koje bi to narodno veselje bilo da napokon popravi tramvajsku prugu na Jadranskom mostu i tramvaji počnu normalno voziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije