Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
održali konferenciju

Zagrebački HSLS: 'Zbog pljačke stoljeća u Muzeju za umjetnost i obrt, tražimo ostavke'

Zagreb: HSLS o gradskim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.03.2024.
u 15:28

Što je s upravnim vijećima u drugim ustanovama u Zagrebu? Događaju li se i njima ovakvi "propusti"? Budući da gradonačelnik Tomašević ne želi smijeniti upravno vijeće MUO, zahtijevamo da članovi upravnog vijeća sami podnesu ostavku. Uz to, s obzirom na razmjer pljačke, tražimo i trenutnu ostavku gradske ministrice kulture, gospođe Emine Višnić, kazali su iz HSLS-a

"Zbog pljačke stoljeća u Muzeju za umjetnost i obrt", ostavku pročelnice gradskog Ureda za kulturu Emine Višnić te upravnog vijeća MUO-a, zatražili su predstavnici zagrebačkog HSLS-a. Kako netko može "popaliti" više od polovice proračunskih sredstava Muzeja, a da Upravno vijeće to ne primijeti, zapitali su se na današnjoj tiskovnoj konferenciji potpredsjednik zagrebačkog HSLS-a,  Alen Lochert te gradski zastupnik Kristijan Jelić.

– Na prošloj konferenciji za medije pitali smo kako netko može "popaliti" četvrtinu proračunskih sredstava Muzeja, a da Upravno vijeće to ne primijeti? Samo tjedan dana kasnije pitamo kako netko može "popaliti" više od polovice proračunskih sredstava Muzeja, a da Upravno vijeće to ne primijeti? – zapitali su se. Radi se o iznosu od gotovo 1,4 milijuna eura, a zanimljivo je, dodali su, da se na internetskim stranicama već spomenutog muzeja do HSLS-ove prošle konferencije za novinare nije objavio nijedan ovogodišnji zapisnik sjednice Upravnog vijeća, ali da su dva dana kasnije "naglo iskrsnula" čak dva. 

VEZANI ČLANCI: 

Iz jednog zapisnika saznali su, kako je istaknuto, "da se radi o pljački" do koje je došlo još u drugoj polovici prošle te početkom ove godine. Tada je trajao mandat sadašnjeg Upravnog vijeća koje je imenovao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, objasnili su.

– No, on se pravi Englez. Još će reći da niti ne poznaje te ljude, nego da mu ih je podmetnuo njegov prethodnik. No, ovakvo što se niti za vrijeme njegovog prethodnika nije dogodilo, a Tomašević ga je uvjerljivo nadmašio – poručili su iz HSLS-a. 

Iz HSLS-a poručuju i da je, osim zapisnika sjednica Upravnog vijeća, dva dana nakon njihove prošlotjedne konferencije, na stranicama MUO-a objavljen je i financijski izvještaj za 2023. godinu kojega su tog dana navečer predali i Ministarstvu financija. A sve to, onda kada je u Gradskoj skupštini postavljeno pitanje gradonačelniku kada će smijeniti Upravno vijeće. Upravo iz tog izvještaja, kazali su iz HSLS-a, otkrili su da se radi o već navedenom iznosu. 

– Što je s upravnim vijećima u drugim ustanovama u Zagrebu? Događaju li se i njima ovakvi "propusti"? Budući da gradonačelnik Tomašević ne želi smijeniti upravno vijeće MUO, zahtijevamo da članovi upravnog vijeća sami podnesu ostavku. Uz to, s obzirom na razmjer pljačke, tražimo i trenutnu ostavku gradske ministrice kulture, gospođe Emine Višnić – kazali su iz HSLS-a.

Iz Grada su, dodali su, dobili i obavijest da počinju radovi na izgradnji rotora u ulici Hrvatskog sokola, kod ulaza u RSC Jarun, a oni dolaze nakon "osmice" na križanju Kranjčevićeve ulice i Nove ceste, gdje je osvanuo dvostruki rotor te "elipse" na križanju ulice Hrgovići i Jarunske ulice. Sada će Zagrepčani, kazali su iz stranke, "možda dobiti i zvjezdasti rotor u duhu predizborne kampanje".

VEZANI ČLANCI: 

– Dok Držićeva, Vukovarska, pa Sarajevska cesta u Novom Zagrebu, Zagrebačka cesta i Aleja Bolonje na zapadnom dijelu grada, pa Ljudevita Posavskog i avenija Dubrava na istoku pucaju po šavovima, produžetak Branimirove kasni, Jarunski most nije ni u planu, gradonačelnik se zabavlja sa crtanjem čudnih rotora na prometnicama koje imaju beznačajan promet – kazali su iz stranke. 

Rotor u Kranjčevićevoj ulici, objasnili su iz HSLS-a, mogao se opravdati intenzivnim prometom, koji je donekle i dao neke rezultate, no nije im jasno koja je svrha izgradnje rotora na prometnicama koje su opterećene isključivo vikendom.

– Mi u HSLS-u smatramo da ima puno važnijih projekata koji stoje u ladicama ili debelo kasne, te smatramo da se Grad mora fokusirati na bolne prometne točke kojih je u Zagrebu svakim danom sve više – zaključio je gradski zastupnik Kristijan Jelić.

VIDEO: Osvanuo novi minirotor na raskrižju Ulice Hrgovići i Jarunske ulice

Komentara 2

KA
Kapitol
23:07 11.03.2024.

Opet se javljaju ovi .Nekaj su pobrkali. A drzali su svijecu velikomb. Sve se moze istraziti - ocito je netko iskoristio priliku - mozda i namjerno.Ako niste znali , sada je sve transparentno - pa se bude znalo o cemu se radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije