Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽU ŽUTE KANTE

Zagrebačka Čistoća najavila početak podjele spremnika za plastiku, poznato i koji kvartovi ih prvi dobivaju

Zagreb: Boks za kontejnere u Ulici Divka Budaka
Neva Zganec/PIXSELL
25.03.2024.
u 17:12

Navode kako žuti spremnik mora biti smješten unutar nekretnine, u dvorištu, garaži ili slično

Zagrebačka Čistoća najavila je početak podjela spremnika za odlaganje plastične i metalne ambalaže za obiteljske kuće. Zagrepčani koji stanuju u obiteljskim kućama više neće otpadnu plastičnu i metalnu ambalažu odlagati u vrećice, već u nove spremnike volumena 240 litara. Prvi će ih dobiti građani koji stanuju u obiteljskim kućama u gradskoj četvrti Brezovica, a zatim Sesvete i Podsljeme.

Uz spremnik građani će na kućnu adresu dobiti i informativni letak uz koji se nalazi i potvrda o primitku. Iz Čistoće navode kako žuti spremnik mora biti smješten unutar nekretnine, u dvorištu, garaži ili slično. Na javnu se površinu iznosi na dan odvoza, te se nakon pražnjenja unosi unutar nekretnine.

-Dodjelom žutog spremnika, umjesto dosadašnjih vrećica, omogućen je veći volumen za odlaganje otpada. Građani su dužni koristiti javnu uslugu, omogućiti pristup spremniku u vrijeme pružanja usluge odvoza otpada, te čuvati spremnike od oštećenja i otuđenja. Prava i obveze korisnika javne usluge proizlaze iz Zakona o gospodarenju otpadom, Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Zagreba i Odluke o komunalnom redu- napominju u Čistoći.

VEZANI ČLANCI: 

A prije odlaganja u žuti spremnik plastičnu i metalnu ambalažu od pića i hrane potrebno je isprazniti i oprati, podsjećaju u Holdingovoj podružnici. S ciljem optimizacije odvoza, plastičnu i metalnu ambalažu, dodaju, treba spljoštiti kako bi zauzimala što manji volumen te na dan odvoza iznijeti potpuno napunjeni spremnik. U žuti spremnik je strogo zabranjeno odlagati organski otpad, ostatke hrane, pelene i miješani komunalni otpad. Krupnu ambalažu i ostale vrste plastike građani mogu predati u reciklažno dvorište.

VIDEO: Požar u obiteljskoj kući proširio se i na susjednu

Komentara 7

TI
Tinček
15:25 26.03.2024.

Možemo vas j.... To je to. Više neće biti kantograd jer ćemo obvezati ljude da drže kante u dvorištima. Stambene zgrade mogu po pločniku, svaki ulaz četiri kante. 240l ajme pa šta je vama?! Najeli se gljiva

KO
Korisnik99
13:10 26.03.2024.

Super, nadam se samo da neće podijeliti kante od 240 litara. Nemam više mjesta na dvorištu, tri kante od 120 lit. i još jedna od 120 lit. mi stane. i to teško.

BU
burza
08:53 26.03.2024.

Muz i ja radimo neznam kako cemo se dogovoriti oko cuvanja kanti da nam ju netko ne mazne jer ju po dopisu moramo cuvati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije