Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogata ponuda knjiga

Zagreb dobiva prvu outlet knjižaru u Hrvatskoj

stare knjige
arhiva VL
25.10.2012.
u 11:55

Kada smo organiziral sajamsku outlet prodaju knjiga u Splitu, kao preteča ovom projektu, prodavali smo oko 100 knjiga u jednom satu, objasnila je Snježana Sremić, direktorica Outlet knjižare.

Nakon godinu i pol dana priprema i ispitivanja tržišta, na 140 četvornih metara prostora Zagreb će dobiti prvu outlet knjižaru s ponudom čak 2000 naslova 30 nakladnika. Outlet počinje s radom idućeg tjedna u Savskoj ulici 95-97, gdje će biti ponuđen bogat i raznolik književni sadržaj za svačiji ukus i džep.

Naime, iako je kupnja knjiga na hrvatskim prostorima pala za čak 50 posto, zbog niskih cijena organizatori ovakve prodaje ne sumnjaju u uspjeh.

– Kada smo organizirali sajamsku outlet prodaju knjiga u Splitu, kao preteča ovom projektu, prodavali smo oko 100 knjiga u jednom satu – objasnila je Snježana Sremić, direktorica Outlet knjižare.

Prije samog otvaranja prostora u Savskoj, prodaja knjiga organizirana je na internetu i sajmovima u gotovo svim krajevima Hrvatske.

– Zadivio nas je uspjeh prodaje gotovo u svim mjestima gdje smo bili – od Slavonije do Makarske, vidjeli smo da ljudi žele kupovati knjige, ali uz pristupačne cijene, jer je pad kupovne moći više nego očit – komentirala je direktorica outleta.

Knjige koje će se naći na policama ove knjižare dolaze iz skladišta nakladnika koji sami biraju naslove koje će poslati u outlet kao i cijene po kojima će se njihova izdanja prodavati.

–  A cijene su već od pet kuna  – kaže Snježana Sremić ističući da će popusti na pojedine knjige biti i 80 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije