Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆI IZ POZNATOG BRENDA

Zavirili smo u novi hotel u Zagrebu, vrijedan 20 milijuna eura

Hilton Garden Inn
Foto: Hilton Garden Inn
1/9
20.09.2019.
u 12:15

Iduća godina bit će odlična za hotele jer Hrvatska predsjeda EU

Novi zagrebački hotel Hilton Garden Inn, i treći pod tim brendom u našem glavnom gradu, od ljetos prima goste, a jučer je predstavljen i javnosti. Novootvoreni hotel s četiri zvjezdice na zagrebačkoj Radničkoj cesti odlikuje industrijski dizajn, gostima su na raspolaganju 153 komforne sobe, fitness centar, mala trgovina, soba za pranje rublja gdje si gosti, požele li, to mogu i sami napraviti, te, što je u Zagrebu itekako trebalo, kongresni centar na tisuću četvornih metara. Pet multifunkcionalnih dvorana ukupno može primiti do 1000 sudionika, a ima čak i opremu za skupove osoba oštećena sluha.

Iza investicije od 20 milijuna eura, kao i u slučaju drugih dvaju Hiltonovih hotela DoubleTree i Canopy, stoji tvrtka Zagreb City Hotels vlasnika Hrvoja Pezića.

Novootvoreni Garden Inn, pak, zanimljiv je osim po velikoj kongresnom kapacitetu i po restoranu u prizemlju, koji se može transformirati za razne svrhe, pa, recimo, poslužiti i kao prostor za promocije automobila. Inače, restoran osim a la cartea, unatoč tome što je u sklopu hotela najviše kategorije, poslužuje i dnevna jela po vrlo pristupačnim cijenama, pa ne čudi što je već oko podneva odlično popunjen.

Foto: Hilton Garden Inn

– Da, startali smo uistinu dobro od prvog dana, a dobro nam posluju i druga dva hotela – zadovoljna je Josipa Jutt Ferlan, direktorica tvrtke Zagreb City Hotels, koja u sva tri hotela zapošljava 215 stalnih radnika, a po potrebi se angažira i dodatna radna snaga.

– Iduća godina će biti još i bolja s obzirom na to da nas očekuje predsjedavanje Europskom unijom. Rezervacije nam uvelike stižu. Trenutno imamo većinu gostiju iz SAD-a, Koreje i Njemačke – kaže Jutt Ferlan i potvrđuje da trima hotelima pod kapom Hiltona nisu zaključene sve ambicije vlasnika Zagreba City Hotelsa.

U Hrvatskoj je dosta malih hotela na prodaju i, kaže naša sugovornica, pozorno se prati hoće li se ukazati neka nova investicijska prilika. Iako, otkriva, trenutno je Zagreb City Hotelsu u prvom planu širenje izvan granice Hrvatske, točnije Ljubljana i Beč.

City Hotels Zagreb je najjači je partner u regiji svjetskog hotelskog brenda Hilton, koji posluje u 113 zemalja s više od 5600 hotela, a ove godine slavi i visoku stotu obljetnicu.

Portfelj Zagreb City Hotelsa čine, pak, tri zagrebačka hotela s 465 smještajnih jedinica. Prvi je prije sedam godina otvoren DoubleTree by Hilton s pet zvjezdica, a prije nepunu godinu je na mjestu dotadašnje Allegra Arcotela, u austrijskom vlasništvu, otvoren Hotel Canopy by Hilton s četiri zvjezdice. Bio je to prvi hotel brenda Canopy na europskom tlu, a investicija je iznosila osam milijuna eura.

S radnom snagom Hiltonovi hoteli nemaju problema, radnicima izvan Zagreba plaćaju smještaj, a odnedavno im je pojačanje i chef azijske kuhinje, Tika Ram Sharma, koji se usavršavao u najboljim restoranima u Aziji, od Four Seasons Mumbai hotela, do Seychellesa, Dohe i restorana Nobu.

Komentara 24

JA
Jahutockakom
12:47 20.09.2019.

Industrijski dizajn!? Preruzno

VL
vlaser
16:16 20.09.2019.

kad ce mo u zagrebu viditi hotel sa 5 zvjezdica? ovo je uzasan dezajn. podsjeca me na " NAJVECI ) hotel na svijetu, kojeg je hitler izgradio prije 80 godina. bas je prosli tjedan bio u vijestima u hrvatskoj. inace je na baltickom moru i ako utisnite = najveci hotel na svijetu / hitler, pogledajte da su ISTI dezajn, samo sto je hitlerov bio 5 km dugacak

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
13:15 20.09.2019.

Izgleda kao nekakav zatvor, kaznionica. Znam da se ide na uštede ali da ovo predstavlja hotel to je nevjerojatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije