Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnji dan

Zagreb Comic Con završio s Cosplay natjecanjem

Comic Con
Foto: Mislav Pislak
1/8
12.05.2019.
u 21:28

Na okruglom stolu pod nazivom „CRŠ vremeplov“, talijanski strip majstor Ivo Milazzo (Ken Parker) rekao je kako dvoji oko toga treba li Zagreb Comic Con ostati mali i privatni festival za prave zaljubljenike u strip ili postati komercijalan ali i pritom izgubiti posebnost

Zadnjeg dana Zagreb Comic Cona održano je cosplay natjecanje u kojem su natjecatelji utjelovili znanstvenofantastične likove iz svijeta filma, stripa ili video igara. Pobjedu je odnijela Sonja Batušić, u cosplay krugovima poznatija kao „Sonja the Hobit“. Nastupila je kao lik Xene iz popularne serije iz devedesetih – Xena princeza ratnica. Zanimljivost je da je Sonja također osvojila nagradu za najbolji ukupni dojam jučer na još jednoj konvenciji ljubitelja znanstvene fantastike – SFeraKonu, i to u ulozi Arye Stark iz Igre prijestolja. Ona, kao i mnogi cosplayeri, svoje kostime izrađuje ručno.

Posjetitelji su i danas, u velikoj dvorani Galerije Bačva, kupovali stara i nova izdanja omiljenih stripova, od kojih su najtraženiji bili oni o Dylan Dogu i Alanu Fordu. U Galeriji Prsten se mogla pogledati izložba s rijetkim izložbenim primjercima stripova i plakata o Tarzanu.

Na okruglom stolu pod nazivom „CRŠ vremeplov“, talijanski strip majstor Ivo Milazzo (Ken Parker) rekao je kako dvoji oko toga treba li Zagreb Comic Con ostati mali i privatni festival za prave zaljubljenike u strip ili postati komercijalan ali i pritom izgubiti posebnost.

Ilustrator Dalibor Talajić upozorio je na problem izjednačavanja stripa sa šundom. Kaže da unatoč tomu broj posjetitelja Zagreb Comic Cona i dalje raste.

- CRŠ (Crtani Romani Šou) je narastao. Iz perspektive promatrača i posjetitelja, mislim da je ovo njegova idealna mjera jer uspijeva ostati intiman i uspijeva ostvariti nekakvu družinu između autora i publike, a opet uspijeva biti i komercijalan -  misli Talajić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije