Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoren sajam

Ljubitelji stripova pohrlili na 22. Zagreb Comic con

Izložba Crtani romani šou
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/30
10.05.2019.
u 20:17

Osim bogatog sajma, posjetitelji su imali priliku upoznati se s 4 svjetska strip crtača: Ivo Milazzo, Luigi Piccatto, Tanino Liberatore i Carlo Ambrosini.

Ni proljetni pljusak nije zaustavio ljubitelje stripovskih junaka da posjete 22. Zagreb Comic con u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, popularno nazvanoj, džamiji.

Prvog dana se na sajmu, u Galeriji Bačva HDLU-a, okupilo dvadesetak izlagača i brojnih ljubitelja stripova svih uzrasta koji su došli pronaći onaj strip koji im se najviše sviđa.

Osim bogatog sajma, posjetitelji su imali priliku upoznati se s 4 svjetska strip crtača: Ivo Milazzo, Luigi Piccatto, Tanino Liberatore i Carlo Ambrosini. Ove stripovske legende posjetiteljima su besplatno crtali unikatne radove. Ivo Milazzo, talijanski strip majstor najpoznatiji po Ken Parkeru, izradio je crtež upravo za Večernji list.

Jedan od organizatora festivala, Slaven Gorički, tvrdi kako su najtraženiji stripovi na sajmu oni s junacima Tarzana i Alana Forda. Očekuje kako će kroz ova tri festivalska dana džamijom proći i nekoliko tisuća ljudi.

Festival je službeno otvoren u 20 sati u Galeriji Prsten, a trajat će do nedjelje.

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije