Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki problem

Za prikupljanje zagrebačkog glomaznog otpada 20 milijuna kuna

glomazni otpad
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
27.12.2013.
u 10:20

Slika nakupljenog glomaznog otpada koji tjednima stoji na ulicama iduće godine ne bi trebalo biti

Odvoz glomaznog otpada koji je od listopada zabranjeno odlagati na deponiju na Jakuševcu koštat će 20 milijuna kuna. Naime, tolika je procijenjena vrijednost natječaja koji je raspisao Zagrebački holding, a prema kojemu bi se trebao zbrinjavati glomazni otpad koji će građani odložiti iduće godine.

Čistoća i dalje skuplja smeće

Kako piše u natječaju, ugovor će s ponuđačem biti sklopljen na godinu dana, a dio posla radit će vozila podružnice Čistoća.

– Otpadni materijal na mjestu nastanka skuplja se vozilima Čistoće i prevozi se na mjesto preuzimanja koje na području Grada Zagreba osigurava ponuditelj. Dodatno usitnjavanje neće se provoditi. Ponuditelj je dužan osigurati preuzimanje otpada svakog radnog dana, kao i uslugu vaganja otpada na mjestu preuzimanja uz obvezno prisustvo radnika naručitelja – piše u dokumentaciji za nadmetanje.

Podsjetimo, Zagrebački holding nedavno je izravnom pogodbom sklopio ugovor za zbrinjavanje glomaznog otpada vrijedan 7,5 milijuna kuna s tvrtkom Cezar u vlasništvu Petra Pripuza, koja je među rijetkima kvalificirana za obavljanje tog posla.

Za taj novac zbrinut će se otpad koji je napunio 11 gradskih reciklažnih dvorišta iz čijih je kontejnera otpad već počeo “kipjeti”. Konačan pak raspored odvoza glomaznog otpada, koji bi se trebao prikupljati po novom modelu, odnosno u mobilnim reciklažnim dvorištima koja će se postaviti u svim zagrebačkim kvartovima i u koja će građani sami odlagati otpad, a ne ga kao dosad iznositi na ulicu, trebao bi biti poznat u ožujku.

Inače, od 13. do 31. siječnja 2014. prikupljat će se otpad u još osam gradskih četvrti – Črnomerec, Podsused – Vrapče, Brezovica, Trešnjevka – sjever i jug, Novi Zagreb – istok i zapad te Stenjevec.

Komentara 1

BL
bluksi14
19:47 27.12.2013.

Neki zaradjuju milione na tom otpadu. Jedina smo zemlja u Evropi koja nema sortiranje i paljenje otpada. Blazena ministrica Holy koja je nesto pokusavala ali eto nije bila podobna kako narodu tako i politici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije