Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stari projekt

Za garažu u Klajićevoj Grad traži investitora s 250 milijuna kuna

garaža
12.03.2010.
u 19:55

Osnovano povjerenstvo koje bi trebalo pripremiti teren za raspisivanje međunarodnog natječaja za pronalazak partnera s kojim bi Grad po modelu javnoprivatnog partnerstva ušao u investiciju procjenjenu na 250 milijuna kuna.

Davno najavljeni projekt izgradnje garaže ispod srednjoškolskog igrališta u Klaićevoj ulici napokon je pokrenut. Upravo je osnovano povjerenstvo koje bi trebalo pripremiti teren za raspisivanje međunarodnog natječaja za pronalazak partnera s kojim bi Grad po modelu javnoprivatnog partnerstva ušao u investiciju procjenjenu na 250 milijuna kuna.

Osim parkirališta na dvije etaže (-2 i -3) s 599 mjesta, projekt predviđa izgradnju trgovačkog centra (etaža -1) površine 8.000 metara četvornih, centra za mlade te velike polivalentne sportske dvorane (etaže -1 i -2) s montažnim tribinama za 1240 gledatelja. Garaža će imati po dva ulaza i izlaza. Jedan ulaz i izlaz bit će u Klaićevoj, a drugi u ulici Kršnjavoga. U Povjerenstvu planiraju pronaći partnera koji bi u potpunosti isfinancirao izgradnju kompleksa te ga nakon 20 godina predao Gradu za 1 kunu.

– Iako garažom ne bi upravljao Zagrebparking nego vlasnik koji ju je, konačno, svojim novcem i izgradio cijene ne bi mogle biti paprene. Naime, postavili bi uvjet prema kojemu bi cijena sata korištenja garaže bila negdje na razini onih u našim javnim garažama. Sve naše analize kažu da bi investitor i s tim uvjetom uspio povratiti svoje ulaganje već za 12 godina, a nakon toga bi najvjerojatnije i dobro zaradio – kaže Mate Kraljević, šef Zagrebparkinga i član povjerenstva.

Budući da projekt već ima i lokacijsku i građevinsku dozvolu Kraljević kaže da je za očekivati da radovi počnu već ove godine. Potpredsjednik povjerenstva Ladislav Prežigalo ne djeli njegov optimizam.

– Teška su vremena i nije lako pronaći investitora spremnog na ulaganje od 250 milijuna kuna. Svejedno, uskoro krećemo s prezentacijom projekta potencijalnim investitorima – rekao je Prežigalo.

Komentara 15

Avatar sebastian
sebastian
19:34 17.03.2010.

Da hostaplerska drzava, bolje bi bilo da su garagu napravili nego arenu, a sad moraju za tih pisljivih 250 miliona kuna traziti vanjskoga investitora, ja sumnjam da ce se neki stranac upustiti sa takvom drzavom i investirati, kad je takoako brzi povrat kapitala zasto onda ne investira Todoric i Co. ?????

VI
Vito
09:30 13.03.2010.

Nataša Klajić is on Facebook. Klajić je naselje u opštini Lebane u Jablaničkom okrugu. Davor Dačo Klajić je na Facebooku. Telefonski imenik grad Klajić, Srbija.

LU
lukarak
22:46 12.03.2010.

KlaJiceva? O jebo vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije