Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
44 9°C
Povratak na članak

Za garažu u Klajićevoj Grad traži investitora s 250 milijuna kuna

Osnovano povjerenstvo koje bi trebalo pripremiti teren za raspisivanje međunarodnog natječaja za pronalazak partnera s kojim bi Grad po modelu javnoprivatnog partnerstva ušao u investiciju procjenjenu na 250 milijuna kuna.
12. ožujka 2010. 7
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
15
 • lukarak:

  KlaJiceva? O jebo vas.

  12. 3. 2010. u 22:46
 • Avatar sebastian
  sebastian:

  Da hostaplerska drzava, bolje bi bilo da su garagu napravili nego arenu, a sad moraju za tih pisljivih 250 miliona kuna traziti vanjskoga investitora, ja sumnjam da ce se neki stranac upustiti sa takvom drzavom i investirati, kad je tako ... prikaži još!ako brzi povrat kapitala zasto onda ne investira Todoric i Co. ?????

  17. 3. 2010. u 19:34
 • Vito:

  Nataša Klajić is on Facebook. Klajić je naselje u opštini Lebane u Jablaničkom okrugu. Davor Dačo Klajić je na Facebooku. Telefonski imenik grad Klajić, Srbija.

  13. 3. 2010. u 09:30
 • Vito:

  Idiotarija. Zašto? Zato što ispod HNK žele graditi garažu za 600 mjesta, a ovaj prostor je deset (10) puta veći. Uz to je i zanimljiva cijena - garaža ispod Kvatrića koštala je oko 46.000.000 kuna, a ima 351 mjesta garaža ... prikaži još!aža ispod Tuškanca koštala je oko 52.000.000 kuna, a ima 465 mjesta garaža ispod HNK koštala bi oko 60.000.000 kuna, a ima 600 mjesta Ova pak treba imati 599 mjesta, a koštala bi 250.000.000 kuna. Netko silom želi opljačkati građane i obmanom zaslijepiti opravdanje gradnje garaže \"ispod\" HNK. Neka grad izgradi garažu za 1199 parkirnih mjesta ispod Srednješkolskog i odustane od HNK. A onda ponudi privatniku nek gradi što želi na preostalom dijelu ispod Srednješkolskog i nek zarađuje do mile volje, kao oni kod Glavnog kolodvora i Smičiklasove. Budući da je teren pratički slobodan od prometa, cijena gradnje ne bi trebala biti veća od 80.000.000 kuna.

  13. 3. 2010. u 10:06
 • jankoprekobrda:

  Vito, Mozda si malo pretjerao prijatelju, tu je pored garaze potrebno sagraditi i -Trgovacki centar 8000m2 -2 sportske dvorane veliku i malu I tako ocijenjujem da predvidjena cijena gradnje i nije velika mozda cak i nije dovoljno 250 miljuna Kuna.

  13. 3. 2010. u 11:40
 • bstrabi2:

  Sramota šta ćenam tolki garaža?U centru grada.Treba aute opće maknut iz centra.Pa zašto ima gradski prevoz?Oni ne zagađuju grad.U svim gradovima gdje je civilizacija.Miću aute iz grada.Kod nas ti kamenjari koji su u Holdingu.Da mogu i u WC bi išao ... prikaži još! s autom,a prije je na magarcu putovao do Zagreba.....

  13. 3. 2010. u 12:05
 • Vito:

  kakvih 250.000 kuna. To je običan igrokaz kako bi opljačkali građane dok još mogu. Garađa i sportske dvorane može, ali trgovački centar ne. Imate na čošku Klaičeve i kačićeve trgovinu, imate drugu na čošku Kačićeve i Prilaza, imate treću kod ... prikaži još!d podvožnjaka u Jukićevoj, imate četvrtu u Savskoj, kod Vodnikove, imate Kewruma iza Tehničkog muzeja, imate razne trgovine u Masarykovoj, Frankopanskoj, Ilici. Sve niti pet minuta pješke od ovog zapuštenog igrališta. Koji vam je idiot isprao mozak s idejama o trgovačkom centru usred grada? Pa i sama \"Nama\" i \"Varteks\" su vam deset minuta pješke od ovog prostora. Zar mislite da će u tom prostoru umirovljenici i roditelji djece koji su prekoputa dolaziti kupovati? Da pričaju o nekoliko dječjih odjela ili stanova za roditelje čija djeca se liječe u Klaičevoj bolnici, još bih razmislio o opravdanosti takve pljačke. Ali opravdavati idiotariju trgovačkog centra mogu samo isprani mozgovi i poltroni politike pljačkanja naroda pod krinkom napretka. Onoga tko potpiše gradnju trgovačkog centra uz garažu treba odmah zatvoriti i oduzeti mu sve do trećeg koljena unazad.

  20. 3. 2010. u 06:53
 • Vito:

  bstrabi2 - šta ćenam tolki garaža? računaj: garaža Tuškanac 465 mjesta garaža gorica 370 mjesta garaža Kvatrić 353 mjesta garaža Glavni kolodvor -privatna garaža Smičiklasova -privatna garaža Medvščak -privatna garaža Sheraton -privatna garaža Hebrangova -privatna Izgradnjom javne garaže s 2000 ... prikaži još!0 mjesta ispod i tako neiskorištenog podzemog dijela spotrskog objekta riješili bismo pitanje pješačke zone između Draškovićeve, Austrijske, Glavnog kolodvora i Gornjeg grada. Sve u krugu petnaestak minuta pješke pa i ako vam tramvaj pobjegne imate dovoljno vremena prošetati se do odredišta.

  20. 3. 2010. u 07:07
 • Vito:

  jankoprekobrda - u taj trgovački centar treba obvezatno ugraditi i tvoj mozak. Srdi se koliko želiš, ali očito ne poznaš taj dio grada pa se prošeći i pogledaj. Onda razmisli i zapitaj se kome treba trgovački centar uz stotinjak trgovina ... prikaži još!a u krugu deset minuta pješke od garaže? Pa tih deset minuta će i tako potrošiti u zagušljivom zraku podzelja. Ili nisi nikad bio u improtane centrima pa nemaš pojma da udišeš prvi prdec kojeg je ostavio radnik prilikom zatvaranja podzemnog kata tog trgovačkog centra. Samo razmisli o 8.000m2 i pogledaj na google karti koliki je to prostor u usporedbi s garažom na Glavnom kolodvoru, sam prostor Srednješkolskog je dva i pol puta veći pa ćeš vidjeti kako te varaju i žele oderati za ono malo dostojanstva koje još imaš. Sportske dvorane morju biti visoke najmanje deset metara, a u 10m podzemlja stanu tri kata. Pa razmisli što oni žele podvaliti pod sportsku dvoranu. Prijatelj mi ima sportsku dvoranu u podrumu na 20m2. Je li to tebi velika ili mala dvorana, svejedno, ali je dvorana.

  20. 3. 2010. u 07:22
 • helou:

  Treba maknut aute iz centra grada je Bandić cijelo vrijeme žlabrao i kupovao glasače!!! Što se dogodilo: Maknuo ih je i stavio pod zemlje i pritom maznu para i para, Bandić, Penava, Šelendić (i otac i sin) i cijela hrpa ... prikaži još!a ljudi... Bandiću kriminalče šta je s obećanjem da će sve ulice iz 1. zone postati pješačke zone,ha?

  20. 3. 2010. u 12:40
 • Vito:

  8.000 četvornih metara je površina omeđena kvadratom 89,44 x 89,44 metra. Srednješkolsko je više 100 x 100 metara. 250.000.000 kuna / 8.000m2 = 31.250 kuna metar četvorni ili 4280,82 eura metar četvorni Ako im je vjerovati, četiri kata, znači 31.250/4 ... prikaži još!/4 = 7.812,50 kuna ili 4280,8/4=1070,20 eura. Znači da jedno parkirno mjesto ispod zemlje košta manje (7.812,50 kuna; 1070,20 eura) od onog na površini? Ajde novianri, raspitajte se koliko košta uništavanje zelenila za asfaltiranje jednog parkirnog mjesta od 20 četvornih metara u drvoredu ili na nekadašnjoj zelenoj površini, molim vas pa da vidim gdje smo s cijenom parkirališta u garaži. I da vidim može li grad izgraditi garažu bez pljačke građana i uništavanja već postojećih trgovina. Ponavlam se, ali - garaža da sportsi objekti može ali niti \"s\" od slučajno za trgovački centar. Taj trgovački centar je čisto kukavičje jaje farizeja i njegovih poltrona.

  22. 3. 2010. u 07:32
 • Vito:

  helou - slažem se da treba maknuti aute iz središta, ali postoje i drugi načini micanja koje primjenjuju stari europski gradovi, a mogućnsti su iste i u Zagrebu. Gradnja podzemnih garaža u dvorištima za stanare. Površina Srednješkolskog igrališta je deset ... prikaži još!t puta veća od površine pored HNK. Znači da tamo stane 6.000 vozila. A središtu Zagreba nedostaje samo oko 2.000 mjesta za parkiranje. Znači dovoljno za sve. No, farizej želi pljačkati građane, a ne pomagati građanima. Opljačkao je i građane nebodera u Budakovoj za njihovu garažu. Prvi neboder izgrađen s garažom za njegove stanare u bivšoj državi pljačkaš je jednostavno prisvojio i sad im naplaćuje parkiranje u njihovom vlasništvu. Može li pokvarenije? Može. Gradi garaže za novac građana Zagreba i onda im nalaćuje parkiranje u njihovom vlasništvu. A novac troši, na što? Kolika je plaća tim spodobama koje vam ostavljaju smeće pod vjetrobranima? Niti škole niti državljanstva, niti muke, ali zarada kao u priči.

  22. 3. 2010. u 07:44
 • helou:

  Vito, u potpunosti se slazem. Inace, Holding ti od para građana izgradi neki objekt i onda ga iznajmljuje Gradu a građani ako dobiju mrvice dobro je :(. Suludo mi je vise o tome trubiti, ali do kada će taj kriminal ... prikaži još!al u Gradu živjeti. Ni garaža nije problem, ali tko garantira da će zadovoljiti popunjenost? Sjetimo se samo garaže Tuškanaca koja ima popunjenost od 2%. Popunjenost garaže (ili bilo kojeg objekta) utječe na zatvarnje financijske konstrukcije tj. prinosa na uloženo. Ako bude nedovoljna opet će se novci građana trošiti na bezvezne penale i kamate. Tko mi može garantirati da će natječaj za izgradnju (uključujući kooperante) biti transparentan a ne po rodijačkoj shemi? Održavanje i opremanje iste... Imam dovoljno razloga za skepticizam i negodovanje kao i mnogi građani grada Zagreba...

  22. 3. 2010. u 10:28
 • Vito:

  Ključna riječ - kooperanti. Iako je dropulička htijela izbaciti iz igre takve mafijaše, nije joj uspjelo. Namjerno ili ne, ne znam, ali je i dalje na izvoru novca pa pretpostavljam da je samo pokrenula igrokaz za mase i nastavila pljačkati ... prikaži još!i građane. Zanimljivo je kako nitko od premijerke, jadranke kosor, bivše ministrice obitelji, poslodavaca do novinara, ne reagira na nestanak \"Industrogradnje\" koja je zapošljavala nekoliko tisuća radnika baš u građevinarstvu, od nisko do visokogradnje. Dok u isto vrijeme cvatu raznorazne građevinske tvrtke koje zapošljavaju dva, tri, deset osoba bez bilo kakve građevinske mehanizacije, a koje dobivaju poslove za nekoliko tisuća ljudi. I onda dobe novac od vlade, pozovu kooperante koji rade, a ne dobivaju novac za taj rad. Očito da tako nešto žele napraviti i s tim prostorom. Garaža pedesetak milijuna kuna, a ostatak za jadranku i partiju.

  23. 3. 2010. u 14:16
 • joOk3r:

  bude jaca amsterdam neku kombinaciju slozila!!

  25. 3. 2010. u 16:15
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.