Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

“Za 10 kilometara taksist mi je naplatio 130 kuna"

taxi
Robert Anić/PIXSELL
18.01.2011.
u 13:13

Građani najviše kritiziraju visoke cijene, a sami taksisti za trenutačnu situaciju prozivaju pojedine kolege i vodstvo

Previsoke cijene zagrebačkih taksista i nastavak njihove borbe protiv dolaska konkurencije potaknuli su čitatelje koji se javljaju sa svojim “dogodovštinama” iz svijeta Radio taksi Zagreba.

Jednako tako ima i onih koji žele sprati ljagu s imidža zagrebačkih taksista i dokazati da nisu svi korumpirani te da je problem u nedostatku ovlasti udruženja da se riješi svojih ozloglašenih članova.

Podsjetimo, jedini način kažnjavanja nesavjesnih vozača je izricanje novčanih kazni i opomena, dok za oduzimanje licencije još ne postoji jasno definirana odluka.

60 umjesto 200 kuna

– Trebao mi je taksi od aerodroma do Turinine. Možete si misliti kako mi je bilo kada mi je taksist naplatio 130 kuna za deset kilometara. Na taksimetru je bilo 126, no on je zaokružio na 130 kuna. Nisam se htjela prepirati, ali sam mu rekla da je ta cijena strašna i da sam za taj novac mogla ići do 
Ljubljane. Ta relacija može biti možda 70 ili 80 kuna – svoja je iskustva sa zagrebačkim vozačima prepričala Margareta Mikić.

Loša iskustva imao je i čitatelj Mladen.

– Najokorjeliji su ovi na kolodvoru. Jedan vozač mi je čak i priznao da ta grupa stalno vara putnike – kazao je Mladen.

Na loš tretman i neugodne mirise i prizore požalila se još jedna čitateljica.

– Našim taksistima smrde auti, unutra jedu, bezobrazni su, ne smije im se ništa prigovoriti, a koriste najdužu trasu, okolo naokolo. Ja sam koristila uslugu Cammea u Rijeci, platila sam 60 kuna ono što sam ranije platila 200 kn – taksi-udruženju poručila je ta Zagrepčanka.

Svi su se složili da je konkurencija u Zagrebu i više nego dobrodošla.

Pitanje za raspravu

No, isto tako i dobar dio samih vozača taksija prozvat će svoje kolege, a nezadovoljni su i samim vodstvom Udruženja.

– Ima 300 vozača, prije svega oni na kolodvoru i aerodromu, koji nas 800 drže u šaci. Oni imaju dobre veze i oni svima stvaraju probleme, ne samo konkurenciji nego i nama koji samo želimo pošteno zaraditi svoj novac – kaže nam jedan od vozača koji je htio, logično, ostati anoniman, zbog straha od reakcije svojih kolega.

Međutim, javio nam se i Goran Kalezić, koji već 20 godina radi kao taksist i koji aktualnu situaciju objašnjava slično kao i njegov anonimni kolega sa zagrebačkih cesta.

– Ja sam u 20 godina vozio sigurno 20.000 putnika, možda i više. Nikad nisam imao nijednu primjedbu. Imam i stranke koje prevozim već deset godina. Nismo bezgrešni, no nismo kriminalci. Bit je da mi nemamo nikakve ovlasti da odstranimo ljude koji varaju, to je pitanje za javnu raspravu. Skupština mora reagirati na to – rekao je taksist Kalezić.

Ključne riječi

Komentara 40

1O
1st-opinion
14:01 18.01.2011.

Radio Taxi ZG se ponasa kao i HDZ samo pljacka i vara gradjane.

CR
crocro
13:36 18.01.2011.

I stalno pričamo kako ove iz Zagrebačkog taksija treba bojkotirati svuda i svugdje pa taman da morate pješačiti 10 kilometara, no vi i dalje žudite za tim bahatim, skupim, ciničnim, u dobrom dijelu neurednih i prevarantski raspoloženih gospodina iz ZG taksija. Ili idite pješice ili se vozite konkurentskim taksijima, ali ove zaobilazite u širokom luku, tako da se oni moraju ustajati iz udobnih sjedišta, prekidati šahovske partije kada je najnapetije, prekidati gledanje mini televizora i k vama ne pristupe duboko se klanjajući. Dok oni ne budu osjetili da žive od vas, a ne od svoje bahatosti, neće biti nikakvih promjena, jer oni se rugaju svemu i svačemu a ponajviše onima koji ih hrane.

AN
antiterorist
20:15 18.01.2011.

\"Vozači taksija na nišanu gradjana\" ili možda na nišanu M. čubrila..??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije