Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILA SE VLASNICA

Vrtić u Zagrebu podiže cijene, roditelji će plaćati 800 eura: 'Ostala sam u šoku, pa to je plaća'

Ilustracija dječjeg vrtića
Luka Stanzl/PIXSELL
23.11.2023.
u 20:27

Dječji vrtić koji je po djetetu prije naplaćivao 553 eura, od čega je dio sufinancirao Grad Zagreb, tako da su roditelji plaćali najviše do 380 eura mjesečno, sada planira podići cijene

Privatni vrtić na zagrebačkom Bundeku 'Mali istraživač' izazvao je negodovanje roditelja kada im je na mail stigla obavijest kako od 1. travnja 2024. dižu cijenu vrtića na čak 800 eura. Dječji vrtić koji je po djetetu prije naplaćivao 553 eura, od čega je dio sufinancirao Grad Zagreb, tako da su roditelji plaćali najviše do 380 eura mjesečno, sada planira podići cijene, a zbog čega roditelji navodno kolektivno planiraju uputiti dopis kako bi se izborili za svoja prava.

- Cijena mi je i ovako šokantna, a kamoli još s poskupljenjem. Iz ničega, doslovce sam ostala u šoku. To je nečija plaća. Nadamo se da ćemo upast u gradski vrtić. Taj iznos ne želim plaćat. To je stvarno previše - objasnila je majka jednog djeteta za 24sata, dok vlasnica vrtića Ljiljana Vukšić objašnjava kako oni imaju ''apsolutno zakonsko pravo formirati cijenu''.

- Trenutno imam 40 zaposlenih, najveći sam privatni vrtić u Zagrebu koji roditeljima i djeci pruža strukovnu i materijalnu kvalitetu koju nije dosegnuo do sada niti jedan vrtić. Možda je to uobraženo, ali je tako - objasnila je.

- Ja o njoj razmišljam dugo. Sa svojom sam obitelji ušla u ogroman kredit da bih otvorila ovaj vrtić, polako i sustavno ga otplaćujem. Meni ostaje ili zatvoriti vrtić, iznajmiti prostore da bi otplatila kredit, ili ćete vi razumjeti da morate platili više da bi imali kvalitetan vrtić,  obrazovan kadar - zaključila je vlasnica.

POVEZANI ČLANCI:

A vas smo pitali u anketi - biste li vi platili 800 eura za vrtić svog djeteta? Odgovore možete zabilježiti ispod.

 

Ključne riječi

Komentara 23

ST
Stijena
21:39 23.11.2023.

Tomašević planira otvoriti 20 novih vrtića.. Samo moramo biti strpljivi

Avatar teta_vlioleta
teta_vlioleta
23:13 23.11.2023.

To je privatni vrtić, imaju svoje kalkulacije. Potpuno normalna situaciju kada potražnja, ponuda reguliraju uslugu i cijenu usluge. Kod nas se to omah medijski pretvori senzaciju, neodgovorno, nesocijalno ponašanje.

Avatar horuk
horuk
21:47 23.11.2023.

Kao otac sa iskustvom sada znam da neki elitni vrtić koji je posebno pedagoški nema smisla. Moja supruga i ja smo našu djecu od malena slali na učenje engleskoga i obasipali ih klasičnom muzikom, Beethoven, Bach, Mozart, Vivaldi... svu tu muziku su znali napamet. Danas slušaju Deth Metal🥴, Pop i Hardrock.🙄 Sva djeca su uspješna, najstariji posebno ali mu jezici ne leže iako je u vrtiću već počeo sa tečajima engleskog i poslije imao i francuski na gimnaziji. Djeca se moraju igrati sa vršnjacima u prirodi i sami igrom istraživati svijet itd. Važnije je da im se ne daje odmah mobitel a posebno ne dok su mali da ih se umiri. Znači, najbolje za djecu je da se igraju i to ne na displeju ili za ekranom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije