Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnji dan sajma

Vlada na Interliberu: Premijer kupio Alan Forda, Božinović slikovnicu za unuku

Zagreb: Andrej Plenković sa suradnicima obišao 43. međunarodni sajam knjiga Interliber
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/13
14.11.2021.
u 14:21

Članovi vlade obišli su dvadesetak štandova među kojima su oni Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, VBZ; Mozaik knjiga, Znanje, Fraktura, Hena, Jesenski i Turk, Mozaik, a u pauzi su popili kavu na galeriji Školske knjige

Gotovo tri sata proveli su danas članovi Vlade Republike Hrvatske na posljednjem danu Interlibera. Premijer Andrej Plenković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar obrazovanja Radovan Fuchs, ministri unutarnjih i vanjskih poslova, Davor Božinović i Goran Grlić Radman izašli su s Velesajma s pregrštom knjiga. Neke su dobili na dar, a neke su i kupili sami. 

Najviše knjiga kupila je, primijetili smo, ministrica kulture. Na štandu školske knjige utržila je tako "Život na našem planetu" Davida Attenborougha, a kod Profila kupila je tri knjige među kojima i biografiju Tina Ujevića.

Premijer Andrej Plenković na štandu Strip Agenta kupio je pak nekoliko Alan Fordova, dok smo ministra Davora Božinovića vidjeli kako pod rukom nosi slikovnicu "Mojih prvih sto riječi" naklade Naša djeca. 

-To je za moju unučicu koja uči govoriti- pohvalio nam se Božinović. 

Radovana Fuchs pod rukom je nosio Ljevakov hit "Epidemija pametnih telefona" Manfreda Spitzera, njemačkog znanstvenika koji već niz godina provodi zanimljiva istraživanja o štetnim utjecajima mobitela na kognitivne sposobnosti, osobito kod djece. Goran Grlić Radman s velikim je zadovoljstvom kupio pak knjigu Ivana Kovačića "Smij kroz suze", o starim splitskim anegdotama i običajima. 

Članovi vlade obišli su dvadesetak štandova među kojima su oni Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, VBZ; Mozaik knjiga, Znanje, Fraktura, Hena, Jesenski i Turk, Mozaik, a u pauzi su popili kavu na galeriji Školske knjige. 

U Paviljonu 6 najprije su obišli Sandorfov štand, a premijer Plenković kasnije je kazao kako se najviše raduje čitanju Danteove biografije Marca Santage te biografije Friedricha Nietzschea koju je napisao njemački filozof Rüdiger Safranski, ovogodišnjih aduta sandorfa. A otkrio nam je i koju je knjigu kupio za suprugu. 

-Odlučio sam poslušati preporuku gradonačelnika Tomislava Tomaševića i kupiti joj "Mračnu kći" Elene Ferante- rekao je premijer. Ovogodišnjim Interliberom zadovoljan je i Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara pri HGK. 

14.11.2021., Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic obisao je 43. medjunarodni sajam knjige Interliber u drustvu ministrice kulture Nine Obuljen Korzinek, ministra obrazovanja i sporta Radovana Fuchsa, ministra unutarnjih poslova Davora Bozinovica i ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlica Radmana.
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

-Imali smo 50.000 posjetitelja što je 50% manje nego 2219. no zadovoljni smo što smo ipak uspjeli organizirati Interliber što izdavačima znači jako puno. Interes za knjigu i dalje je velik,  od domaćih pisaca ove godine najbolje su se prodavali novi romani Ivana Aralice i Damira Karakaša- kazao je Kozina.

Interliber je otvoren večeras do 22 sata, a ulaz je moguć uz COVID potvrdu ili s negativnim rezultatom PCR testa koji na ulazu košta 50 kuna. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ledeni
Ledeni
14:50 14.11.2021.

I njegova vlada izgleda kao da je iz Alan Forda. Većina podsjeća na Sir Olivera.

DU
Deleted user
19:25 14.11.2021.

Sviđa mu se i lik super Hika , uzmi sirotinji i daj bogatima .Dobro mu ide i Grunf - ako ne pobijedimo , izgubili smo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije