Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bravo, mladosti

VIDEO Ovo je možda najbolja adventska lokacija koju ćete posjetiti. Pokrenuli su je studenti

Ispred Učiteljskoga fakulteta otvoren je Advent Sveučilišta u zagrebu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
17.12.2021.
u 21:59

S obzirom na atmosferu i želju za dobročinstvom koju smo osjetili u dvorištu Učiteljskog, uvjereni smo da će ovo postati jedna od top adventskih lokacija u Zagrebu, Bravo, studenti

Ovoga Adventa, i studenti su došli na svoje. U dvorištu Učiteljskog fakulteta otvoren je danas oko 17 sati prvi ikad Advent Sveučilišta u Zagrebu. Od večeras pa sve do Božića ondje možete uživati u svim čarima blagdana u društvu studenata koji na nekoliko kućica nude rukotvorine, čestitke te naravno, kuhano vino i kobasice. Donacije su dobrovoljne, a sav prihod ide u dobrotvorne svrhe, odnosno donirat će se Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj te Udruzi Mali zmaj.

Ovaj možda najsimpatičniji Advent u gradu otvorio je danas Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu koji je pozdravio ovu nesebičnu i kreativnu akciju studenata Učiteljskog fakulteta. 

-Učitelji imaju najzahtjevniju zadaću, obrazovati generacije koje će naslijediti svijet. Baš kao što je najmudriji filozof Aristotel bio učitelj Aleksandru Makedonskom, tako će i studenti Učiteljskog fakulteta obrazovati neka buduće vođe, umjetnike, znanstvenike, filozofe - kazao je između ostalog Boras koji je najavio da mu uskoro ističe mandat pa sveučilišnu prijestolnicu očekuje zanimljiva godina. 

Ozarena lica, svoje studente koji su pokrenuli ovu plemenitu humanitarnu akciju, pozdravio je i dekan Učiteljskog fakulteta Siniša Opić te Marko Pavić, bivši ministar rada i mirovinskog sustava, posebni izaslanik predsjednika hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića. Na otvorenju je upečatljiv nastup imao i zbor Učiteljskog fakulteta koji se pobrinuo za istinski ugođaj Adventa izvodeći poznate božićne pjesme. U jednom trenutku, zboru se pridružila i Gina Victoria Damjanović, bivša pjevačica benda Detour koja je uz pratnju zbora izvela svoju novu pjesmu "Mama". 

Na Adventu Sveučilišta u Zagrebu koji smo od milja prozvali 'studentski advent' svoje kućice ima šest fakulteta i svaka je od njih posebna, jedinstvena i možda ponajbolja od svih kućica na ovogodišnjem Adventu. Naravno, najživlje je kod domaćina, na kućici Učiteljskog gdje studenti posjetiteljima nude izvrsno bijelo kuhano vino, jedno od boljih koje smo kušali na ovogodišnjem adventu (a i porcija je veća no što ćete ju sresti bilo gdje drugdje), a mogu se pojesti i fine kobasice te kupiti čestitke. 

17.12.2021., Zagreb - Ispred zgrade Uciteljskoga fakulteta otvoren je Advent Sveucilista u Zagrebu. Nastupila je radijska voditeljica Gina Victoria Damjanovic i pjevacki zbor Uciteljskoga fakulteta Ufovci.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sljedeća kućica na koju ćete nabasati ona je Šumarskog fakulteta. Ne možete ju fulati, sva je drvena, a na šanku je i drvena maketa božićnog drvca koju su izradili studenti. Njihovo kuhano vino je idealno za one koji vole okus klinčića, koje su, šale se studenti za kućicom, ručno brali u šumi za potrebe ovog uistinu specijalnog Adventa. 

Kraj 'šumara', kuhano vino i palačinke nude studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, a odmah do njih zanimljiv nakit i rukotvorine možete kupiti na kućici Pravnog fakulteta. Jedina kućica na ovom Adventu koja je pod krovom je, naravno, ona Građevinskog fakulteta,  a interesantnu ponudu ima i Farmaceutsko-biokemijski fakultet. 

Uzalud smo tražili kućice Fakulteta političkih znanosti i Filozofskog fakulteta gdje smo očekivali naći najbolju ponudu filozofskog- političkih debata, kuhane rakije i gina, no, nažalost, u petak ih ondje nije bilo. 

-Naš Advent pokrenuli smo jer smo željeli učiniti nešto dobro i pozitivno, iz srca, no nadamo se da će prerasti u top sveučilišnu adventsku lokaciju u Europi-  govori nam Mario Prišlin, predsjednik Studentskog zbora Učiteljskog fakulteta te dodaje kako studentsku adventsku feštu u dvorištu možete posjetiti svakog dana do Božića od 12 sati, a okupljene će uvečer zabavljati studentski zborovi. Bravo, studenti!


 

Komentara 2

Avatar duje912
duje912
10:52 18.12.2021.

ići ću na advent samo da vidim studentice koje će se smrzavat u nadi da će naić neki mladi poduzetnik da BMWom

PU
Pulchrum
22:23 19.12.2021.

Gdje je mali Isus? Na tzv. Adventu vidimo Orašara,Djeda Mraza, Snijegovića. Kao da tvoj rođendan slavi susjed preko puta i svi tvoji prijatelji odu k njemu, a ti sam...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije