Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi krš u Zagrebu

FOTO Srušio se dio fasade u centru grada, vatrogasci na terenu: 'Vidio sam kako pada...'

Foto: Čitatelj/Večernji list
1/10
17.05.2023.
u 16:09

Vatrogasci su nam potvrdili da je zahtjev policije uklonjeno je oko 10m2 limova, crijepova i cigli

Čitatelj koji je jutros prolazio centrom dojavio nam je kako se u Ilici, nedaleko od Britanca, urušila fasada. Cijela scena dogodila se oko 11,20 sati, javljaju nam čitatelji. 

- Bio sam nasred Britanca kad se čuo udar i otišao sam vidjeti što je i vidio cigle na podu. Na sreću, nitko nije prolazio u tome trenutku tim dijelom Ilice (to je točno nasuprot Kačićeve ulice). Inače je to jako frekventno mjesto. Na Ilici je slastičarna i popularna pekarnica iz koje stalno ulazi i izlazi… Pravo čudo je da nitko nije ozlijeđen - ispričao je čitatelj te dodaje kako odlomljeni dio nije pao na tramvajsku prugu ni cestu, tako da je promet normalno nastavljen. 

GALERIJA Pogledajte krš u Ilici nakon što je pala fasada

1/9

"Vidio sam kako pada. Pala je na pločnik, točno kad se s Britanca skrene lijevo", ispričao nam je drugi čitatelj. Kaže kako, srećom, nitko u tom trenutku nije prolazio tuda te da nitko nije ozlijeđen. Vatrogasci su na terenu, a potvdili su nam da je na zahtjev policije uklonjeno je oko 10m2 limova, crijepova i cigli

Podsjetimo, početkom svibnja urušio se 25 metara visok vijenac koji drži krovište Muzeja za umjetnost i obrt. Pao je na skelu koja je popustila i pala na tlo prilikom radova na obnovi. Srećom, nitko nije stradao.

VEZANI ČLANCI

"Ljudi nije moglo biti jer je Muzej cijeli dio zatvoren. Sreća je velika što nikoga nije bilo u autima, što nije palo na aute koji su prolazili", rekao je tada ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović. Društvenim mrežama kružile su snimke koje su prikazivale kaos koji je nastao kad se teška skela survala na tlo.

 

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar R2D2
R2D2
13:38 17.05.2023.

Najjače su mi one minijaturne već izbljedjele tablice na nekim povijesnim zgradama "PAZI PADA ŽBUKA". Stanari ne održavaju i misle da to netko drugi treba platiti.

DU
Deleted user
13:08 17.05.2023.

Franjo Josip I. – najdugovječniji hrvatski kralj čije su civilizacijske i kulturne tekovine vidljive i danas bio bi ponosan na današnje vodstvo Zagreba. Ono sto je za njegove vladavine napravljeno prije sto godina ovi ne mogu ni ofarbati.

KO
Kobilak1
15:25 17.05.2023.

To se događa kad ulaskom u grad pobiješ istinske vlasnike i u iste te objekte se usele ubojice tih vlasnika. Zašto bi oni vodili brigu o tome kad to nije njihovo niti su se oni mučili da bi to stekli. Kaj ne? To kaj oni to koriste već 78 godina i imaju upisano vlasništvo nad tim objektima, a Bože moj! To su samo detalji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije