Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjegnuta tragedija

Normaliziran promet u centru Zagreba, policija se oglasila o slučaju pada skele u Klaićevoj

Foto: 24sata
1/22
03.05.2023.
u 12:26

Promet Klaićevom ulicom u smjeru zapada (od Trga Republike Hrvatske do Medulićeve ulice) bio je potpunosti obustavljen od trenutka urušavanja. Od 8.35 sati uspostavljen je promet srednjom i lijevom (južnom) prometnom trakom kao i pješačka staza s južne strane Klaićeve ulice.

S Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu jučer oko 12.30 sati srušio se vijenac koji drži krovište i pao na skelu koja je popustila i pala na tlo prilikom radova na obnovi. Izazvalo je to pravi kolaps u centru Zagreba. Samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija, a prilikom pada skele i dijela zida zgrade u konstrukcijskoj obnovi oštećeno je nekoliko automobila.

Vrlo brzo društvenim su se mrežama počele širiti snimke tog trenutka, a policija i vatrogasci ogradili su mjesto događaja te tijekom cijelog dana sanirali područje. Priopćenjem se jutros oglasila i zagrebačka policija:

"Jučer, 2. svibnja oko 12.30 sati u Centru, Trg Republike Hrvatske (kod raskrižja s Klaićevom ulicom) iz za sada neutvrđenog razloga na južnoj strani objekta, došlo je do urušavanja i pada dijela vodoravne istake na građevini (tzv. vijenca) na skelu, a nakon toga s visine od 10,80 metara pali su dijelovi vijenca, cigle i betona. Tom prilikom su oštećena četiri parkirana vozila marke Audi, Honda, Opel zagrebačkih registarskih oznaka te Alfa talijanskih nacionalnih oznaka, a ozlijeđenih osoba nije bilo

Na mjesto događaja izašli su inspektor zaštite na radu i građevinski inspektor iz Državnog inspektorata kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti

Promet Klaićevom ulicom u smjeru zapada (od Trga Republike Hrvatske do Medulićeve ulice) bio je potpunosti obustavljen od trenutka urušavanja. Od 8.35 sati uspostavljen je promet srednjom i lijevom (južnom) prometnom trakom kao i pješačka staza s južne strane Klaićeve ulice." stoji u priopćenju.

 

Ključne riječi

Komentara 1

ZJ
Zjako
10:10 07.05.2023.

Polako, policija sumnja na pad skele,povjerenstvo pa nekoliko izvida... pa zastara do sljedećeg cirkusa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije