Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u čast beethovenu

Urnebesni virtuozi Igudesman & Joo ponovo dolaze u Lisinski

KD Vatroslav Lisinski
05.10.2020.
u 14:04

Na programu će biti Sonate za glasovir i violinu Ludwiga van Beethovena, od jedan do deset.

U godini velike obljetnice, i to 250, rođenja Ludwiga van Beethovena „montipajtonovci svjetske klasičarske scene“ i miljenici zagrebačke publike Aleksey Igudesman i Hyung-ki Joo, 15 studenog po peti put dolaze u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, s novim spektakularnim programom - "And now Beethoven".


 
Na programu će biti Sonate za glasovir i violinu Ludwiga van Beethovena, sve od jedan do deset. Prgram će, također, uključivati vrlo posebnu transkripciju Sonate za glasovir i violinu i varijacije na temu Beethovenova najvećeg remek-djela, njegov kapitalni rad, "Za Elizu".  Klasični glazbenici i vrhunski majstori, violinist Aleksey Igudesman i pijanist Hyung-ki Joo u Lisinskom su već gostovali 2011., 2013., 2014. i 2015. godine i to svaki put s novim i uzbudljivim programima kojima spajaju komediju s klasičnom glazbom i popularnom kulturom. Njihovi su nastupi na YouTubeu dosada pregledani više od 45 milijuna puta, a u mnogim su zemljama nastupali uživo na televiziji. Jednako su spremni za izvedbe u koncertnim dvoranama kao i na stadionima, ispred 18.000 ljudi, a njihov je zajednički san učiniti klasičnu glazbu dostupnom široj i mlađoj publici.

Slijedeći praksu Franza Clementa i Yehudija Menuhina, Igudesman & Joo obraćat će se publici između stavaka naopako. Franz Clement, violinist koji je premijerno izveo Beethovenov koncert za violinu, između stavaka se pravio važan svirajući violinu naopako. Potom, Yehudi Menuhin, mentor Igudesmana i Jooa, dirigirao je Beethovenovo djelo pred Berlinskom Filharmonijom dubeći na glavi i tako će njihov primjer slijediti i ovi virtuozi.


 
 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
19:52 07.10.2020.

Dobri su zabavljači. Gledao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije