Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ZAGREBAČKOM JARUNU

Urban&4 i Krankšvester pojačanja za festival Future Scope Festival

Urban
Foto: Future Scope
1/4
14.03.2022.
u 19:18

Urban&4 i Krankšvester nova su pojačanje glazbenog programa festivala koji će od 13. do 15. svibnja, s više od 30 svjetskih i domaćih izvođača, na zagrebačkom Jarunu okupiti ljubitelje elektronike, rocka, popa i hip-hopa

Sve je bliže Future Scope Festival, kojim jedna od najpoznatijih zagrebačkih klupskih večeri slavi svoj 20. rođendan. Od 13. do 15. svibnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži sprema se veliko slavlje, posebno po tome što će na čak četiri pozornice predstaviti poznate svjetske i domaće glazbenike raznih žanrova – od elektronike, preko rocka, pa do rapa.

Već najavljenim imenima kao što su Sven Väth, Sister Bliss (koja se predstavlja Faithless DJ setom), Stacey Pullen, Mauro Picotto, Sam Paganini, Paul Van Dyk, Terry Francis, Nathan Coles, Nicole Moudaber, Petar Dundov, Rundek i Ekipa, T.B.F., Elemental, ABOP, Detour, Boris Štok i drugi, pridružuju se još dva zanimljiva domaća headlinera – Urban&4 i  Krankšvester.

„Future Scope Festival je spoj elektronike, rapa i rocka, a to je ono što je Krankšvester u svojoj srži! Zbog toga pripremamo najveći show do sada. Dovest ćemo 300 plesačica, imati konfete i vatromet-rakete”, poručuju iz Kranšvestera.

Foto: Future Scope

Uz njih, novost je da uz dašak nostalgije dolazi i synth pop bend Denis&Denis.

Techno veteran Sam Paganini na Jarunu će nastupiti neposredno nakon objave jedinstvenog techno albuma „Light + Shadow“ s kojeg će zasigurno pokoju stvar zasvirati i zagrebačkoj publici, baš kao i trance legenda Paul Van Dyk koji u Zagreb dolazi po završetku sjevernoameričke turneje „Off The Record”, nazvane po njegovom posljednjem albumu.

Foto: Future Scope

„Nakon dvije godine pauze sam ponovno na turneji i iznimno sam uzbuđen što se svi skupa opet možemo povezati kroz glazbu i stvoriti nove uspomene. Obožavam Hrvatsku, svi dosadašnji nastupi tamo imaju posebno mjesto u mojem srcu. Uvijek sam kod vas doživio toplu dobrodošlicu i entuzijazam prema svojoj glazbi”, poručuje Van Dyk, koji je svoj prvi DJ set ikada odsvirao sada još davne 1991. godine, i to ni više ni manje nego u kultnom berlinskom Tresoru.

Na Jarun u svibnju dolazi i detroitska legenda Stacey Pullen.

„Posljednjih sam dana uređivao svoj studio, tako da mi je radni flow lakši no ikada. Isto tako, spremam i nova izdanja, no u planu mi je i da uskoro remasteriram neku svoju stariju glazbu. Hrvatsku pamtim kao jedno od mjesta na kojima sam se najbolje zabavljao. Ljudi, publika i klubovi su me uvijek dočekivali otvorenih ruku. Predivne uspomene imam iz Splita, a uvijek se rado sjećam i sjajnih druženja po Zagrebu. Uvijek se trudim učiti o ljudima i kulturi mjesta na kojima sviram”, izjavio je Pullen.

Organizatori ističu da je Future Scope Festival zamišljen kao melting pot raznih žanrova, festival u kojem se elektronika spaja s koncertnim izvedbama. A posjetitelj 14. i 15. svibnja očekuju i after partyji u klubu Boogaloo. Prvi dan festivalsku publiku zabavljat će Mary, E-Base, Senno i Sin, a drugi Lemon, Mark Ash, Krekman, F.O.R.M. live, Gumja i Adio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije