Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNA SEZONA NA POMOLU?

Vraća se Ultra, na Zrću novi festivali, partijanera nikad više

Split: Nastup Swedish House Mafie, glavne zvijezde Ultra Europe festivala
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
24.02.2022.
u 21:33

Prvi put na Zrće dolazi veliki internacionalni brend, britanski gigant Pollen, kaže Ivan Bušljeta

Glazba, festivali i zabava na putovanje su prije korone pokretali svakog petog turista u svijetu, a sada se čini da su se upravo party turisti i najviše zaželjeli normalizacije. Hrvatske destinacije za mlade, koje su se protekle dvije godine odmorile od dobro poznatih prizora jutro nakon, također su se zaželjele mladih gostiju. Sve pritom upućuje na to da bi ove sezone partijanera moglo biti puno, možda i više nego prije korone.

Plan A i B

– Pripremamo se kao da će ovo biti rekordno ljeto. Imat ćemo, istina, A i B plan, da budemo spremni i za slučaj potrebe za višim zdravstvenim standardom, testiranjima i slično – ističe Marina Šćiran Rizner direktorica Turističke zajednice Novalja na čijem je području i naš najpoznatiji party brend Zrće. – Zasad je na Zrću najavljeno 14 festivala, četiri velika i deset manjih. Za Hideout, recimo, već znamo da će biti početkom srpnja.

Veliki festivali u pravilu privlače desetak tisuća gostiju, a manji, kakvi su lani jedino i održani na Zrću, dvije- tri, do maksimalnih pet tisuća. Zahvaljujući njima, sezona na Zrću ni lani nije bila loša. Novaljski domaćini ostvarili su 1,45 milijuna noćenja i svega 220.000 manje nego prijepandemijske 2019. Pritom su partijaneri lani ostvarili oko 900.000 noćenja. Optimističan scenarij za našu najpopularniju party destinaciju predviđa i suvlasnik zrćanskih klubova Papaya, Aquarius i Nomad Ivan Bušljeta.

15.07.2019., Split - Treca vecer Ultra Europe festivala. Swedish House Mafia.r"nPhoto: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL


– Prodaja ulaznica ide jako dobro u cijelom svijetu, brojke su fenomenalne i definitivno očekujemo bolje ljeto nego 2019. – ne vjeruje Bušljeta da bi korona mogla ozbiljnije zakomplicirati situaciju. – Vraćaju se svi poznati festivali, ali dolazi ih i nekoliko manjih, boutique festivala za dvije-tri tisuće ljudi. Među ostalim, otkrit ću vam, i veliki internacionalni brend, britanski gigant Pollen, koji organizira festivale u Meksiku, na Ibizi, u Engleskoj, Njemačkoj... Neki okupe i sto tisuća posjetitelja. Na Zrću ćemo početi s dvije tisuće gostiju, a plan je u iduće tri godine 15.000 – kaže Bušljeta.

No, vrućih ljetnih zabava neće biti samo na Zrću. Nakon dvije godine stanke vraća se i Ultra Europe. Prvi čovjek Ultre Joe Bašić kaže da je održavanje "sigurno planirano za 8.,9. i 10. srpnja" te da se ulaznice uspješno prodaju u sedamdesetak zemalja.

Žele neograničenu zabavu

Česti gosti su i mladi Britanci, čija zemlja ukida većinu COVID mjera, a s današnjim danom i obvezu samoizolacije za pozitivne na koronavirus. I na Otoku je najavljen niz festivala, ali mnogi će i u tradicionalne party i clubbing destinacije na Mediteranu. Direktorica Hrvatske turističke zajednice u Londonu Darija Reić kaže kako će mladim Britancima ključna biti epidemiološka situacija i COVID mjere u destinaciji s tim da, za razliku od klasičnih turista, žele neograničenu zabavu sa što manje restrikcija.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije