Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesportski potez?

'Uprava kluba uništila je teren jer ga je iznajmila za lunapark'

'04.10.2013., Zagreb - Na dijelu pomocnog terena NK Precko postavljen je lunapark zbog cega se zale roditelji djece koja tamo treniraju. Petar Mitic, jedan od roditelja.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
07.10.2013.
u 13:00

Iza svega je pojedinac iz NK Bubamara koji želi otkazati najam terena, kažu iz NK Prečko

Igralište Nogometnog kluba Prečko postalo je parkiralište za desetak sprava lunaparka, čije je postavljanje toliko naljutilo roditelje djece koja treniraju u NK Bubamara i NK Prečko da su se obratili i USKOK-u, Ministarstvu znanosti te gradonačelniku Milanu Bandiću.

Popravak 50.000 kuna

Problem je, kažu, što se igrališta iznajmljuju za radnje nevezane uz nogomet, a u 10 godina klub u objekte nije uložio ni kune. Istovremeno, NK Bubamara godinama NK Prečkom plaća najam terena 8000 kuna mjesečno, a djeca igraju za NK Prečko kako bi klub mogao igrati u ligama i dobivati novac iz gradskog proračuna.

–Lani su roditelji krenuli u obnovu pomoćnog igrališta, premjestili smo dobar dio trave s Maksimira te postavili igralište – govori Petar Mitić, roditelj čije dijete trenira u NK Bubamara. Sad je ono opet uništeno kotačima kamiona i spravama lunaparka jer je, kažu, uprava kluba tako odlučila.

–Popravak će koštati sigurno 50.000 kuna. Djeca, njih 350 koji tamo treniraju, moraju vježbati na glavnom terenu, koji se čuva za utakmice, odmah uz strojeve – kaže Mitić. No, iz uprave kažu da iza svega stoji želja jednog pojedinca za smanjenjem najma igrališta. To je, kažu, voditelj NK Bubamare Stipe Tokić, koji je odlučio ne produljiti najam jer mu je 8000 kn previše.

–On može koristiti pomoćno i glavno igralište, staze, svlačionice, dvoranu, kontejnere s rekvizitima, a NK Prečko mora platiti i domara, tajnika, računi vode i struje su visoki zbog puno tuširanja. Umjesto da priča s nama, on huška roditelje – kaže potpredsjednik NK Prečko Ivan Tolić.

\'Sve ćemo popraviti\'

Svi tereni u koncesiji su NK Prečko, pa ih mogu iznajmiti kome žele, dodaje. Lunapark je dio priredbe Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Grada Zagreba, čiji je Tolić predsjednik. Priredba se odvija 11. godinu kao dio resocijalizacije obitelji branitelja.

–Udruga je unajmila 35 metara igrališta, a oko lunaparka postavili smo kamione da ga zaklonimo od djece. Igralište ćemo nakon priredbe za mjesec dana popraviti – kazao je Tolić.

Kad smo Stipu Tokića pitali za lunapark, uputio nas je na Mitića, te rekao da je u mailu, koji je ovaj poslao ustanovama i medijima, sve rečeno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije