Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija provjerava navode

Zagrepčanin optužuje policiju: Na silu su me priveli jer sam iz protesta podigao ruku

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
12.04.2019.
u 16:50

U postaji je proveo oko 5 sati iza rešetaka, nakon čega su ga odveli na Prekršajni sud s prijavama za ometanje javnog reda i mira te osobito drsko ponašanje prema policijskim službenicima.

Stojim u srijedu oko 8.30 sati na križanju Rudeške, Zagrebačke i Sokolske ulice i vidim da jedan auto iz ove okomite ulice prolazi kroz žuto, a drugi već na crveno. Nama se već tada upalilo zeleno svjetlo. U znak protesta podigao sam ruku, ali ni riječ nisam rekao. Tada se taj automobil polukružno okreće i dolazi do mene i shvaćam da je riječ o policajcima u civilu – riječi su kojima Krešimir Vargašević počinje priču na Facebooku o, kako kaže, policijskoj torturi koja je uslijedila.

Kako tvrdi, on je tada bio na biciklu tridesetak metara udaljen od svoje kuće i sa sobom nije ponio osobnu iskaznicu jer je u radnom odijelu krenuo po neke stvari. Policajci iz postaje na Črnomercu tada su od njega počeli tražiti da odmah uđe u njihov automobil kako bi ga odvezli u postaju, a kada je Vargašević to odbio te im pokušao objasniti kako živi tridesetak metara dalje, nisu ga slušali, nego su ga praktički na silu počeli gurati u vozilo. Nakon što su ga ugurali, bicikl mu je ostao na ulici, a kad im je zaprijetio da će o svemu obavijestiti medije, jedan od policajaca bicikl je odvezao i ostavio u obližnjem dvorištu.

U postaji je proveo oko 5 sati iza rešetaka, nakon čega su ga odveli na Prekršajni sud s prijavama za ometanje javnog reda i mira te osobito drsko ponašanje prema policijskim službenicima.

Iz PU zagrebačke tek su kratko rekli da je u tijeku provjera njegovih navoda.     

VIDEO Stižu veće kazne za vozače:

Ključne riječi

Komentara 32

IL
ilijan
19:36 12.04.2019.

Lik umjesto da se ispriča on je opravdava

RO
Rob30
18:35 12.04.2019.

Pa sam kaze da je odbio postupiti po uputi policajca i da su zato morali primjeniti silu.tu nema nista sporno

JU
juma
22:23 12.04.2019.

Odbio si kada su te zamolili da podjes s njima u policijsku postaju. Onda su te priveli silom, kao i u svim uredjenim drzavama. Nakon podizanja prekrsajne prijave, pusten si isti dan. Sto je tu nezakonito ili skandalozno?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije