Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugostitelji iz Skalinske:

Mogli su zimi uvesti red, a ne da bez terasa čekamo sezonu

24.03.2018.
u 12:28

Navodno više neće imati tende, već jednake suncobrane. Postavit će se uz zgrade, biti ostakljene i svaki će lokal dobiti svoj dio

Gotovo da nema Zagrepčanina koji prođe pokraj nje a da se ne vrati nekoliko koraka. Mnogi potom stanu i gledaju, a već nekoliko trenutaka kasnije mobitel im je u ruci. Prizor potpuno ogoljene Skalinske mora se zabilježiti fotografijom. Uklonjene su, naime, terase koje su donedavno zauzimale velik dio ulice, što mnogi komentiraju pozitivno. Konačno se vidi sva ljepota turistički i te kako poznate Skalinske, ističu, a micanjem glomaznih tendi katedrala se vratila u prvi plan. – Ulica je ista kao i četrdesetih godina prošlog stoljeća. Imam fotografiju iz tog doba, držim je uokvirenu u stanu – kaže Ognjen Bilić, koji živi u blizini.

Grad ima loš tajming

No, uklanjanjem terasa nisu baš zadovoljni ugostitelji, koji imaju lokale u kratkoj Skalinskoj. Puno će to utjecati na njihovo poslovanje, govore, s obzirom na to da više od 50 posto zarade ostvare na terasama ispred lokala. Više od dvjesto sjedećih mjesta, znaju to svi koji su za lijepog vremena prošli ulicom, vječito je puno. Turistima je to omiljena destinacija za gablec između razgledavanja grada s obzirom na to da restorani i zalogajnice nude solidan topao obrok za njima iznimno nisku cijenu. Nije rijetkost da se stranci onamo upute kako bi potrošili kune koje su im preostale prije nego što se vrate kući. Ne čudi stoga što su ugostitelji nezadovoljni ovim potezom Grada Zagreba. Terase bi se, kažu, trebale vratiti, no u manjim gabaritima, a bit će uniformirane.

– Rekli su da će ih ubrzo ponovno postaviti, no kada točno, ne znamo, a nije nam poznato ni kako će zapravo izgledati. Svatko je čuo nešto i ima svoju priču. Kažu da neće biti tendi, već će biti postavljeni jednaki suncobrani, da će terase biti okružene staklom te da više neće stajati po sredini ulice, već će biti uz zgrade – govore u kafiću na početku ulice. Davor Strahinić, vlasnik Nokturna, ističe da mu ne smeta uvođenje reda u ulici, a isto kažu i u susjednom Leonardu. No, tajming je loš, smatra Mladen Radošević iz Leonarda, jer sezona je “iza ugla”. – Moglo se to riješiti poslije Adventa, kad posao padne, pa bismo već imali nove terase – kaže.

Prolaz za vatrogasce

Dolaskom terasa svi koji imaju lokal u Skalinskoj, kažu ugostitelji, trebali bi dobiti svoj dio na ulici. To znači da će se nekima broj stolova smanjiti, a drugima, koji dosad nisu imali terasu na ulici, povećati. Novom regulacijom riješit će se i problem zakrčenog vatrogasnog puta.

– Vatrogasna kola nikako nisu mogla proći. Za turističkih gužvi teško su se zaobilazili i ljudi – kaže Antun Bajt, koji često prolazi Skalinskom. Sada, pak, kaos rade automobili. Posebno šetačima, koji moraju skakati s popločenog puta na pločnik kako bi se izmaknuli onima koji voze neprimjerenih 60 kilometara na sat.

Komentara 3

Avatar maxist
maxist
10:17 25.03.2018.

terase se negdje prirodno uklope ali Bogovićeva je primjer ulice po kojoj se od silnih "terasa" i širenja zapravo ne može normalno ni prolaziti ,...a nije jedina..........Preradovićeva je uska uica a dozvolili su niz terasa od Masarikove tako da jeje ulica postala jedva provozna uz stalna gradilišta koja su se ogradila do pola ulice........Najgori gradski ured je apsolutno onaj prometni koji je cirkulaciju vozila i pješaka doveo do apsurda širom grada a posebno centra ......Čini se da su svi uposleni potpuni analfabeti u gradskom smislu i duhu.........da ne velim čobani.

BE
BeroII
16:35 25.03.2018.

Gospodo ugostitelji, mogli ste vi ne kršiti propise, ne uzurpirati javne površine i ne stavljati svoje osobne interese ispred interesa zajednice ispred sigurnosti drugih građana, pa ne bi bilo niti potrebe da se ovo sada radi. Ali ne, vaš osobnii interes je i sada prioritet, i sada su drugi krivi što vi nećete zarađivati koliko ste planirali. Sada još počnite "plakati kako će te morati otpuštati djelatnike, pa da sve bude po starom običaju. Sreća je samo što će konobari jednostavno pronaći drugo zaposlenje.

MK
MKGRA
21:58 24.03.2018.

Nikakve terase kafića ima i onako previse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije