Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć pri socijalizaciji

Dočekali nakon 16 godina - Udruga za autizam uređuje prostor za djecu, ali i odrasle

udruga za autizam
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
30.01.2014.
u 08:00

Udruzi koja je potpuno obnovila interijer u objektu u Ulici Ljudevita Posavskog 37, pomaže i terapeutkinja Mejrema Reuter. Velika im je želja ondje ostvariti projekt kreativnih i socijalizacijskih radionica

Nakon 16 su godina konačno dobili prostor od Grada. S nestrpljenjem su iščekivali 30. prosinca da prijeđu taj prag i usele u Ljudevita Posavskog 37. Prostor ih je dočekao u derutnom stanju.

No, bili su sretni, ističu, jer su na korak do cilja. Morali su, naime, zamijeniti sve instalacije, rušiti zidove i mijenjati parkete. Režije su im, kažu, preskupe, pa samo za grijanje, primjerice, izdvajaju 1900 kuna. Nemaju više novca. No, iz Udruge za autizam Zagreb nipošto ne odustaju od planova.

Radionice za autiste

Želja im je u potpunosti obnoviti prostore i urediti ih za kreativne i socijalizacijske radionice gdje bi se djeca, ali i odrasli s autizmom, učili samostalnom životu.

– Već odavno želimo ostvariti projekt tih radionica jer u gradu nedostaje dnevnih aktivnosti, naročito za mlade autiste – kazao je Luka Femec, izvršni direktor Udruge.

Ruku podrške i pomoći Udruzi za autizam pružila je poznata edukatorica i terapeutkinja Mejrema Reuter koja svojim predstavama u Zagrebačkom kazalištu lutaka pomaže da prikupe sredstva za obnovu.

Akcija za obnovu

“Mala crvena kuća”, “Majka biser” i “Saharsko blago” interaktivne su predstave koje djecu uveseljavaju, ali i educiraju.

– Mislim da je to jedan novi aspekt teatra. Primjerice, Ajša je djevojčica koju sam upoznala na Dalekom istoku. Bila je povučena i nije govorila. Nakon što sam joj ispričala priču, naslikala je plakat za predstavu “Majka biser”. Bila je presretna – prisjetila se Mejrema. Cijene ulaznica za predstave su 20 kuna. Kao i na svakom početku, kažu, bilo je teško jer, primjerice, prije samog početka prve predstave prodano je bilo tek osam karata.

Nadamo se da će škole i vrtići prepoznati ovu akciju – kazao je Luka i najavio izvedbu “Male crvene kuće” 31. siječnja u 17 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije