Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"ZA BOLJI ZAGREB"

Učenici se već vesele računalima od Večernjaka

računala
Davor Višnjić/PIXSELL
15.05.2014.
u 15:00

Dvadeset komjutora dobit će OŠ Ivana Granđe, a ona će se rasporediti na jednu glavnu i tri područne škole

Dvije škole, 43 đaka. To, međutim, ne sprečava školarce da postižu odlične rezultate na natjecanjima niti da se bave brojnim izvannastavnim aktivnostima. U manjim grupama na nastavi još im je i ljepše, zaključuju učenici podružnica Osnovne škole Ivana Granđe, a Moravče i Glavnica Donja idealna su i mjesta za stanovanje. – U Moravču je 15 učenika, a u Glavnici Donjoj 28 – objasnila je ravnateljica OŠ Ivana Granđe Leonida Udovičić te dodala kako se radi o đacima od prvog do četvrtog razreda. Oni će, međutim, uskoro u učenju dobiti i “pojačanje”, i to u obliku računala koja će im donirati Večernji list u sklopu akcije “Za bolji Zagreb”. Kako školaraca iz Ivana Granđe, zapravo, ima 651 te su raspoređeni u jednoj glavnoj te tri područne škole, sav pribor koji dobije glavna škola u Soblincu raspoređuje i na one u manjim sredinama.

– Uvijek se trudimo da sve bude ravnopravno. Doduše, više će računala sigurno ostati u glavnoj školi jer ovdje ima i najviše djece, ali svi naši učenici dobit će priliku učiti uz pomoć novih tehnologija – rekla je ravnateljica Udovičić te dodala kako gotovo svi udžbenici danas, kao dodatak, imaju materijale koji se moraju gledati na računalima, što je u njenim školama jednostavno neizvedivo. – Imamo računala u informatičkim učionicama, ali ne i u ostatku škole. Učenici zato ne mogu često gledati prezentacije uz pomoć projektora te ih ni sami ne mogu izrađivati jer ih nemaju gdje prezentirati – objasnila je Udovičić i dodala kako će učenici na novim računalima pripremiti i sve materijale za Dan škole. Kako je primijetila ravnateljica, novi kompjutori bit će sigurno puno brži i bolji od onih koje u školama imaju sada. – Rekli smo već i djeci da dolaze novi strojevi i svi se tome vesele – kazala je ravnateljica OŠ I. Granđe.

>>Učit ćemo, ali se i igrati na računalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije