Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rakhia Bar

U "žestokoj" ponudi stotinu vrsta rakije i ona sa zlatom

Rakija
30.12.2014.
u 14:30

Osim raznovrsne ponude žestokih pića, mogu se naći i kokteli od rakija, ali i ostalo karakteristično za kafiće – kava i sokovi

Više od sto vrsta rakija na jednom mjestu, u Tkalčićevoj 45. Rakhia Bar, otvoren prije otprilike mjesec dana, vrlo je brzo postao jedno od omiljenih zagrebačkih okupljališta.

Ugodan ambijent nalik na dnevni boravak, ali i ponuda koja je, nakon zatvaranja mnogima omiljene kultne rakijarnice Cice, "zagrijala" hladne dane u Zagrebu, ključni su razlozi zašto se Rakhia Bar našao na popisu najposjećenijih mjesta u gradu.

– Kod nas se mogu probati rakije iz Istre, Slavonije, Dalmacije, Gorskog kotara te Bosne, i to isključivo s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – objasnio je Davorin Szilvasy, koji je prvu rakijarnicu sa suprugom Ivanom otvorio u rodnoj Rijeci. Kako je objasnio, Riječani su se oduševili njihovom ponudom pa je red došao i na Zagreb. Od specifičnosti Szilvasy ističe rakije s tartufima ili zlatnim listićima, ali i feferonima.

– Većina rakija stoji deset kuna, osim nekih ekstravagantnijih, kao što je ova od zlata, koja košta tridesetak kuna. Međutim, upravo su to okusi koje većina rado isprobava, više se eksperimentira nego što se piju klasične medice ili travarice – rekao je Davorin Szilvasy. Osim samih žestica, u Rakhiji se može naći sve što i u običnom kafiću, od sokova do kava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije