Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubav je u zraku

U Zagrebu ste, a nemate ideju kako provesti Valentinovo? Sastavili smo listu ponude u metropoli

storyeditor/2024-02-09/shutterstock_1891429963.jpg
Shutterstock
12.02.2024.
u 08:30

Imamo ideje i za one koji žele ostati doma pod dekicom

Romantična večera uz talijanske specijalitete, bajkovita vožnja sljemenskom žičarom, biografski film o reggae ikoni Bob Marleyu te izložba unikatnih flipera samo su dio onoga što vas u metropoli očekuje za Dan zaljubljenih. Bilo da Valentinovo želite provesti u večernjem izlasku uz dobru glazbu, uživati u raznim delicijama ili pak guštati pod dekicom uz ciklus romantičnih filmova, naći će se za svakoga ponešto, a za one neodlučne donosimo vodič za valentinovska događanja.

Bajkovito u žičari do Sljemena

Prigodan ugođaj, i to već od danas pa sve do petka, očekuje vas u sljemenskoj žičari, koja će u povodu najromantičnijeg dana u godini biti specijalno dekorirana stvarajući bajkovitu atmosferu. Parove će po dolasku dočekati pjenušac, a u ponudi su i paketi iznenađenja. Prijevoz žičarom i pjenušac platit ćete tako 32 eura, a dodate li 48, možete se počastiti i ručkom u Tomislavovu domu. Paket koji stoji 135 eura uključuje pak prijevoz žičarom, pjenušac te noćenje u hotelu s večerom i doručkom.

Mozartova opera i slatki zalogaji

Romantičnu večer možete provesti i u Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje je na rasporedu opera "Così fan tutte" skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta u režiji Alessija Pizzecha te pod ravnanjem maestra Valentina Egela. Poseban valentinovski paket, koji stoji 100 eura za dvije osobe, uključuje ulaznice te romantični dar, odnosno butelju vina i slatki zalogaj. A svaki par do kraja veljače ostvarit će i deset posto popusta u zagrebačkom restoranu Gallo.

VEZANI ČLANCI: 

Romantika uz talijanske delicije

U specijalitetima talijanske kuhinje s daškom hrvatske tradicije koje potpisuju vrhunski chefovi Jeffrey Vella i Ivica Štruml guštat će se u romantičnoj atmosferi restorana Tomassino, smještenog u prizemlju hotela Sheraton. Specijalni jelovnik sastojat će se od nekoliko sljedova, od hrskave brizle za predjelo, kroketa od palente i zečje jetre za glavno jelo, do domaćih kolača za desert. Goste će zabavljati Bruno Rački Acoustic duo, a cijena večere je 75 eura po osobi.

"Dancing queen" u Boogaloou

"Mamma Mia", "Dancing queen" te "Money, money, money" samo su neki od hitova popularne švedske grupe koje će u srijedu u klubu Boogaloo izvesti članovi ABBA Symphonic Real Tribute benda. Nakon koncerta koji počinje u 20.30 sati atmosferu će nastaviti podizati popularni domaći DJ Krnya koji će vrtjeti hitove iz osamdesetih. Ulaznice koje stoje dva eura možete nabaviti putem sustava Entrio.

Hitovi u Areni i Lisinskom

Neke od svojih najvećih hitova na Valentinovo će u Areni otpjevati i Aco Pejović. Na repertoaru će se naći i pjesme legendarnog Tome Zdravkovića, među kojima su i "Za Ljiljanu" te "Svirajte noćas samo za nju", ali i "Ponoć", koje je u hit-filmu "Toma" posuđujući glas otpjevao upravo Pejović. Ulaznice kojima se cijena kreće od 30 do 130 eura možete nabaviti putem sustava Eventim. Hitove popularnih rock-sastava među kojima su i Queen, AC/DC, Metallica te Guns 'n' Roses slušat će se pak u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, i to u sklopu spektakularne predstave "Symphonika on the Rock", a cijena ulaznica kreće se od 30 do 47 eura.

GALERIJA: Zbog dvije ljubavi na prvi pogled Pivo i Mira žive u Njemačkoj

storyeditor/2024-02-09/shutterstock_1891429963.jpg
1/6

Pravo vrijeme za poeziju

Dašak romantike očekuje vas i u klubu kazališta Komedija u Cesarčevoj 2, gdje je na repertoaru glazbeno-poetska predstava Adama Končića "Kaj je ljubav". Kroz stihove popularnih pjesnika, kratke monološke dramske forme te glazbu i pjesmu, Končić će govoriti o muško-ženskim odnosima, a predstava počinje u 20.30 sati. Priču o siromašnom postolaru koji se nagodi s vragom pa ga vješto nadmudri glazbom ispripovijedat će pak pjevači i instrumentalisti Muzičke akademije. Ondje će se, naime, u srijedu održati praizvedba komorne opere "Postolar i vrag" Tomislava Uhlika, namijenjena djeci i mladima. Ulaznice u pretprodaji stoje tri eura, a na dan koncerta dva eura više.

Kino ili filmovi pod dekicom

Valentinovo možete provesti i uz film o reggae ikoni Bob Marleyu, koji je porukom ljubavi i jedinstva inspirirao mnoge generacije. Film u čijem su stvaranju sudjelovali i njegova supruga Rita te djeca Ziggy i Cedella na velikom će se platnu gledati u Kaptol Boutique Cinema, gdje vas prije projekcije očekuje i svirka Brain Holidaysa koja počinje u 19.30 sati. A poželite li večer provesti kod kuće, opustiti se možete uz ciklus romantičnih filmova koje nude Cinestar TV kanali. "Ljubavni jackpot", "Ponoćno sunce", "Kako uloviti neženju" te "Zavedi me ako možeš" samo su neki od njih.

Bez dlake na jeziku

Aktualne teme iz politike i poslovnog svijeta te one bezvremenske poput partnerskih odnosa u svom autorskom satirično-poetskom showu "Bez dlake na jeziku" pretrest će satiričarka Ena Rajić. Nakon niza rasprodanih regionalnih izvedbi u srijedu u 20 sati stiže i u zagrebački "Chic bar&more", a njezina izvedbena poezija, smijeh, suze, iskren i izravan kontakt s publikom te komentari između pjesama cijelo će vrijeme biti praćeni glazbenom podlogom izvanrednog pijanista Zvonimira Glibušića.

VEZANI ČLANCI: 

Nostalgija i položaji planeta

Ljubitelji arkadnih igara uživat će pak u Katranu u Radničkoj 27, gdje se predstavlja izložba "Flipermanija". A u sklopu nje moći će se isprobati unikatni i raritetni fliperi iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Valentinovo možete provesti i pod zvijezdama, odnosno u planetariju Tehničkog muzeja "Nikola Tesla", gdje će se održati dva prigodna predavanja. Posjetitelji će u 18 sati s voditeljem Zvonimirom Drvarom tražiti najljepša zviježđa, a u 19.30 sati Ante Radonić u kupoli planetarija simulirat će izgled našeg neba u valentinovskoj noći, koje zbog gibanja Mjeseca i planeta uvijek izgleda malo drukčije.

Posvojite ugroženu životinju

Valentinovo je i idealna prilika da učinite dobro djelo, na što pod parolom "Jer to je ljubav" poziva i Svjetski fond za prirodu, na čijim službenim internetskim stranicama simbolično možete posvojiti neku od ugroženih životinja. Sve što trebate napraviti jest odabrati životinju, iznos donacije te želite li mjesečno ili jednokratno plaćanje, kao i upisati poruku osobi koju volite. Ako ste neodlučni pri odabiru životinje, pomoći vam može kviz koji se također nalazi na službenim stranicama fonda.

VIDEO: Strani radnici iz Nepala opisuju život u Hrvatskoj

Komentara 2

XA
Xavizg
00:40 14.02.2024.

Jeje niko nema penez, daj pogledaj malo oko sebe kaj ljudi u zagrebu kupuju i voze, samo znate kukat, i ne govori u ime drugih ...

VE
vecernji101
14:39 13.02.2024.

Prekrasni clanak za 5% pucanstva ove zemlje. Ostali ce si priustiti preljep dan uz akciju 89 centa konzerve sardina, pola kile bijelog i romanticne setnjice po savskom nasipu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije