Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U trgovačkom centru Point na Vrbanima - 500 radnih mjesta

shopping centar point
PR
Autor
PR članak
17.04.2012.
u 08:00

Na uglu Horvaćanske i Rudeške bit će otvoren centar na tri kata sa 50 lokala, a u pregovorima su s poznatim brendovima

Vrbani III sljedeće će godine, osim škole i vrtića, na uglu Horvaćanske i Rudeške ulice dobiti i šoping-centar. No ono što Point centar čini jedinstvenim, reći će njegovi investitori, jest to što je prvi ‘kvartovski centar’ u Zagrebu. Kako u okolici živi oko 60.000 stanovnika, orijentirali su se upravo na njih te na zapadni dio grada. Specifičnost je ovakvih centara da imaju manju bazu posjetitelja, ali istovremeno i redovite posjetitelje koji dolaze gotovo svakodnevno budući da im centar pruža sve što je potrebno tijekom dana.

 – Ne želimo biti konkurencija City Centeru one ili Arena centru. Oni su dvostruko i više površinski veći od Pointa koji će se protezati na tri kata te na 40.000 četvornih metara, a sadržavat će 50 lokala na gotovo 13.000 kvadrata za najam i oko 500 parkirališnih mjesta – rekao je Igor Hržić iz kompanije Bluehouse Capital koja je investitor projekta od 50 milijuna eura. Centrom će upravljati tvrtka Sonae Sierra koja posjeduje 51 trgovački centar na tri kontinenta. Izvođač je radova Tehnika d.d., projektanti Studio XXL, a GI Grupa nadzirat će građevinske radove koji su počeli prije neki dan. Temelji su iskopani još 2009. no investiranje je zastalo zbog nedostatka novca i krize, kako kažu u Bluehouse Capitalu. Tvrtka Colliers International zadužena je, pak, za marketing i iznajmljivanje, a direktor Nenad Peris rekao je kako su već kontaktirali sa zakupcima s kojima surađuju te da su u pregovorima, no nije želio otkriti o kome je konkretno riječ.

– Mogu samo reći da će najvjerojatnije doći tri velike modne kuće koje će imati svoje prostore na tisuću kvadrata. Otvorit će se i 500 radnih mjesta - rekao je Peris.

Specifično je i to da je kompanija Bluehouse Capital, koja upravlja kapitalom preko tri investicijska fonda, otkupila tvrtku kojoj je bio vlasnik Bruno Orešar, vlasnik propalog Jadrankamena, no on, kaže Hržić, nije uključen u razvoj samog centra, a Bluehouse Capital, napominju, nakon nekog vremena postat će stopostotan vlasnik.

Komentara 43

MI
Milkica
08:17 17.04.2012.

Otvorite vi 500 radnih mjesta u proizvodnji. Još malo pa će 80% hrvatskog stanovništva raditi kao butiguše.

SP
Spezispezi
08:28 17.04.2012.

Još samo da sruše crkvu sv. Mati slobode i tamo naprave šoping centar. Slobodna smo država i nek svatko radi što hoće ako ima novaca, ali priča o koristi za društvo u vidu 500 radnim mjesta je za idiote - kad god se otvori radno mjesto u takvom šoping centru u okolici njega se zatvore 4 radna mjesta.

DU
Deleted user
08:14 17.04.2012.

Super! Sada sam presretan! Ovo ce biti pravo osvjezenje i rasteretit ce one prevelike guzve u King Cross-u, West Gate-u.... :-))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?