Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obilazi gradilište

Bandić otkrio kada će biti gotovi radovi na remetinečkom rotoru

29.07.2019.
u 12:23

Ukupna je vrijednost radova, kako kaže, 333 milijuna kuna, a rotor je trenutačno uz uspinjaču najvažniji projekt u gradu.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima je obišao gradilište na remetinečkom rotoru. Radovi su počeli u srpnju prošle godine, a danas je najavio kako bi trebali biti gotovi do početka svibnja 2020. godine.

Ukupna vrijednost radova iznosi 333 milijuna kuna, a 98 posto radova sufinancirano je iz sredstava EU i gradskog proračuna, a grad Zagreb sudjelovao je s 11 milijuna kuna.

Remetinečki rotor i sljemenska žičara, poručio je Bandić, trenutačno su najvažniji projekti u gradu, ali i u novijoj hrvatskoj povijesti.

I žičara i rotor trebali bi biti otvoreni za proslavu Praznika rada, a najkasnije do Dana grada Zagreba 31. svibnja, iako je inicijalno najavljivano kako bi rotor trebao biti dovršen početkom iduće godine.

Voditelj radova Goran Radić rekao je da sve teče sukladno  planu te bi 90 posto radova trebalo biti gotovo do Božića. Najzahtjevniji su radovi na istočnom podvožnjaku gdje bi početkom rujna trebala početi izgradnja tramvajske pruge.

Trenutačno je na radovima na rotoru angažirano 230 radnika, a ''dela'' se od jutra do mraka.

 

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
12:39 29.07.2019.

..čovjek 60 i kusur godina laprda..interesantno kako se nije zapalio obećavši to građanima..kakav komunist,demagog..

IL
ilijan1a
13:26 29.07.2019.

Najnovije, Bandiću zašto si bacio 10 milijuna kuna u projekt Zagreb na Savi i ništa od toga. Bandiću to je za zatvor.

DO
dopizdilomi
13:20 29.07.2019.

"uz uspinjaču najvažniji projekt u gradu". Nisam siguran, baš. Da pitamo EU što je bio prioritet i akda je trebao biti gotov Jakuševac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije