Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽAN PROJEKT

Pogledajte kako izgleda Remetinečki rotor godinu dana od početka radova

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL
1/12
24.07.2019.
u 14:29

Konačan završetak radova očekuje se sredinom 2020. godine

Rekonstrukcija Remetinečkog rotora jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u cijeloj zemlji, a svakako najznačajniji projekt u Zagrebu. Prije godinu dana započeli su radovi, a najnovije fotografije pokazuju da vrlo dobro napreduju te se sada već polako nazire konačni izgled jednog od najprometnijih zagrebačkih raskrižja.

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

Podsjetimo, vrijednost rekonstrukcije je 330 milijuna kuna. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 272 milijuna, iz državnog proračuna još 48, a iz gradskog proračuna izdvojeno je 11 milijuna kuna.

Prema najavama, konačan završetak radova očekuje se sredinom 2020. godine. Promet će se do tada odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji koja vrlo dobro funkcionira iako se strahovalo da će zatvaranje rotora donijeti prometni kolaps.

Komentara 41

ZA
!zagreb!
14:57 24.07.2019.

Realno od kada su preusmjerili gospodarski promet manje su gužve sa onim semaforima na mostu nego kad je bio rotor.

Avatar Zgubider.
Zgubider.
17:12 24.07.2019.

Kažu ljudi da sad bolje funkcionira nego s rotorom 🤣...

Avatar Niškorist
Niškorist
16:22 24.07.2019.

Kinezi bi već napravili rotor na tri kata ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije