Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt plinare

U svakom trenutku znaju gdje 'curi' plin i koliko ga se gdje troši

Plinara, novi sustav nadzora distribucije
26.09.2014.
u 18:00

Novi računalni sustav za nadzor, mjerenje i upravljanje distribucije tvrtka Končar slagala je dvije godine, što je Plinaru koštalo četiri milijuna kuna

Zagrepčani koji se griju na plin ovu bi zimu trebali biti bezbrižni barem što se tiče mogućih kvarova jer je u Plinari proradio novi računalni sustav za nadzor, mjerenje i upravljanje distribucije plina.

U svakom trenutku djelatnici tako vide kolika je potrošnja po kojoj ulici i gdje su eventualne smetnje.

– Novim sustavom osigurali smo sigurnu i stabilnu isporuku plina za preko 276.000 korisnika u Zagrebu, Zaprešiću, Velikoj Gorici te općinama Dubravica, Marija Gorica, Pušća i Brdovec, koje pokriva mreža plinovoda od 3800 kilometara –  kazao je  Ante Dodig, direktor Plinare.

Računalni sustav koji putem frekvencija odašilje podatke u središnji sustav napravila je tvrtka Končar, a za to im je trebalo dvije godine. Plinaru je to sve koštalo oko četiri milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

HR
HRVATSKA89
18:37 26.09.2014.

ta tehnilogija koju je sada zagreb dobio postoji vise od 10g ako mi to brzo pratimo nije ni cudo da ljudima racuni stizu u vrijednosti jednog vagina plina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije