Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I dalje prosi

U pothodniku Importannea ponovno snimljena 'starica' koja je svojedobno digla sve na noge

prosjakinja
Foto: Večernji list
1/6
06.12.2019.
u 13:03

Sirota bakica izazvala je suosjećanje kod mnogih i svi su joj željeli pomoći, no onda kao da je u zemlju propala...

U Importanne centru danas je snimljena prosjakinja koja je prije tri godine privukla pozornost brojnih sugrađana i medija.

Njezinu fotografiju tada je na Facebooku objavila jedna žena kojoj je starica rekla da je iz Velike Mlake te da prosi jer živi od šestotinjak kuna socijalne pomoći, a koja joj nije dovoljna za život.

Svi su se tada digli na noge, no starica kao da je u zemlju propala.

U travnju 2017. Večernji list ponovno je objavio priču o njoj nakon što ju je jedna osoba prepoznala kako prosi u Konzumu na Radničkoj cesti. Tada je rekla da se zove Marija Cindrić i da živi u ulici Nikole Tesle 27 u V. Mlaki. Međutim, ispostavilo se da je ondje praonica rublja i obitelj koja nema veze s prezimenom Cindrić.

Foto: Večernji list

U Ogulinu postoji nekoliko osoba imenom Marica Cindrić, jedna je od njih starija i u evidenciji Centra za socijalnu skrb, ali ne odgovara opisu starice koja je na noge digla tolike institucije.

I ravnateljica velikogoričkog Centra za socijalnu skrb Marija Žirović potvrdila nam je tada da u evidenciji korisnika zajamčene minimalne naknade nemaju stariju samu osobu.

Javio nam se tada i jedan policajac koji je uvjeren kako je riječ o prevarantici koja zapravo glumi staricu.

–  Ne sjećam se imena, ali sam dosta siguran da je osoba s fotografije više puta prekršajno kažnjavana zbog prosjačenja. Bio sam iznenađen kako dobro glumi staricu. Bilo je to prije pet godina u Umagu – rekao je.

Komentara 36

KU
Kultura
13:56 06.12.2019.

To su nase manjine konkretno romska, nase bogatstvo. Zive na tudjoj grbaci cijeli zivot.

Avatar Burviles
Burviles
13:33 06.12.2019.

da je samo ona,po Jelačić placu,Cvjetnom mlade djevojke i one s djecom maltretiraju ljude s prosidbom,ako nekaj veliš stera te u 3 pm !

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
13:29 06.12.2019.

Pa pobogu mora imat neki dokument,vidi se da nije izbjeglica (samo je njima dozvoljeno kretanje bez dokumenata).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije