Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
briga za pse

U gradu rasprodane sve brnjice, trovaču kaznena prijava

brnjica,portal
Filip Brala/24sata
02.03.2013.
u 11:46

Prijava će biti podnesena u utorak, nakon što završi potpisivanje peticije protiv nekontrolirane prodaje otrova u gradu

Vlasnici pasa, u strahu od otrova koji je u posljednja dva tjedna postavljen na čak 42 lokacije diljem Zagreba, pokupovali su gotovo sve brnjice u gradu. Udruge za zaštitu životinja su kao jednu od mjera kako spriječiti psa da pojede nepoznatu tvar s tla navele upravo stalno nošenje brnjica u šetnji, pa ljubimci u grad sada van iz kuće idu isključivo sa zaštitom oko njuške.

– U posljednjih nekoliko dana ostali smo gotovo bez svih brnjica. Naravno, količina koja nam je ostala ovisi o veličini brnjice, ali gotovo su sve vrste rasprodane su – objasnila je prodavačica u Pet Centru u Heinzlovoj ulici te dodala kako su nove brnjice naručene i uskoro će stići. A uskoro će se i protiv zasad nepoznatog trovača podići prva kaznena prijava. Najavili su to članovi Društva za zaštitu životinja Kanellos.

– Prijavu ćemo podnijeti Državnom odvjetništvu u utorak, nakon što bude završeno potpisivanje peticije – objasnila je Zvjezdana Rajetić iz Kanellosa, čije će društvo peticijom zahtijevati da se što prije otkrije trovač pasa i da se zabrani nekontrolirana prodaja otrova. Za ponedjeljak od 16 sati građani iz Facebook grupe “Zaustavimo trovanje pasa” najavili su na Trgu bana Jelačića okupljanje na mirnom prosvjedu, uz potpisivanje peticije koja je trenutačno dostupna u veterinarskim ambulantama diljem grada, kao i u pet shopovima te veterinarskim ljekarnama. Grupa koja organizira mirni prosvjed ima već gotovo 7000 članova.

>>Ovo je 20 lokacija u Zagrebu na kojima je uočen otrov za pse!

Ključne riječi

Komentara 32

CH
chemica
14:14 02.03.2013.

Ajde stavi brnjicu na čivavu.

TM
tesla moj ponos
10:10 02.03.2013.

Napokon brnjice !

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:17 02.03.2013.

Ovo je i tragikomično i bizarno. Jedino su otrovom naveli šetače pasa da se drže zakona i reda tj. da psima stavljaju brnjice. Pitanje je kako ih disciplinirati da pse vode na uzici umjesto što životinje bezglavo jure među ljudimaa (recimo Maksimir i sl.), da ih ne puštaju na površine koje nisu predviđene za pse i da kupe izmet za njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije