Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kampanja "Darujmo krv"

U akciji dobrovoljnog davanja krvi besplatno testirajte inteligenciju

Foto: Hrvatska Mensa
1/2
22.04.2024.
u 11:00

Osim nadopunjavanja zaliha određenih krvnih grupa, kampanja je važna i zbog stvaranja zaliha krvi, posebice u nadolazećim mjesecima.

U tjednu pred nama svakog novog darivatelja krvi Hrvatska Mensa nagrađuje s besplatnim testiranjem inteligencije. Riječ je o kampanji „Darujmo krv!“ koja je nastavak dugogodišnje i uspješne suradnje Udruge s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu. Hrvatska Mensa je pokrenula kampanju darivanja krvi kako bi se, uz testiranja inteligencije i Sudoku projekt, još snažnije angažirala u društvenoj zajednici.

– Kampanjom želimo privući što veći broj građana da postanu darivatelji krvi, te dodatno popularizirati dobrovoljno darivanje krv kao jednu od najhumanijih gesta koju svaki pojedinac ima mogućnost iskazati – naglasio je Krešimir Kružić iz Odjela za odnose s javnosti Hrvatske Mense.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, kampanja je započela u subotu 20. travnja zajedničkim odlaskom članova Hrvatske Mense na darivanje krvi u Petrovu 3. Što se tiče doprinosa ostalih članova Hrvatske Mense, organizatori su istaknuli kako je tijekom posljednjih mjeseci provedena interna anketa sukladno kojoj čak 24% članova redovito ili povremeno daruju krv.

Kampanja je osim nadopunjavanja zaliha određenih krvnih grupa, važna i zbog stvaranja zaliha krvi, posebice u nadolazećim mjesecima tijekom kojih gotovo uvijek nedostaje zaliha krvi. Jedna doza može spasiti čak tri života, a jedini izvor toga lijeka je čovjek!

Više informacija o kampanji pronađite na linku.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije