Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'draži' javnog natječaja

Tuljci, toaletni papir, hranilice, dronovi... Otkrivamo što sve Grad traži javnom nabavom

javna nabava
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
07.03.2016.
u 13:32

Predviđen je i budžet za razna protokolarna darivanja: košare, ukrasne vrećice i kutije, kristal, kišobrani... Prema zakonu, "prolaze" one robe i usluge koje su i najjeftinije

Ako je suditi po broju tuljaca za polaganje kamena temeljaca, gradonačelnik Milan Bandić ove će godine započeti brojne projekte. Na njih se, naime, namjerava potrošiti 15 tisuća kuna, a to je samo jedna u nizu zanimljivih stavki u gradskome planu javne nabave za 2016., za što se mora natječajem tražiti najjeftinija ponuda.

Mačke prije ptica

Osim tuljaca, za protokolarne obveze Grad će kupiti i svijeća i lampaša s grbom Zagreba za 20 tisuća kuna, a još toliko novca otići će na izradu kutija za poklone.

Darovi će se dijeliti i u ukrasnim vrećicama, kojih će se potrošiti u vrijednosti od 15 tisuća kuna. Umjesto klasičnog obilaska zemljišta automobilom, ona koja je Grad dao u najam osobama ili tvrtkama “kontrolirat” će dron, odnosno letjelica sa senzorima za snimanje, za čiju su kupnju predvidjeli 24 tisuće kuna.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Žive letjelice, golubovi, vrapci i vrane, u Gradsku upravu nisu dobrodošle, pa će se iz budžeta izdvojiti 1400 kuna za rastjerivač ptica s adapterom. Gradonačelnik, kako je i sam potvrdio na nedavnoj sjednici Skupštine, kada je rekao da bi najradije u životu bio timaritelj lavova, od ptica više voli mačke, pa će za 10.800 kuna dati izraditi im kućice koje će se postaviti po parkovima u sklopu tzv. hranilišta. Za potrebe selidbe gradskih službenika kupit će se i kartonske kutije za pet tisuća kuna, dok će za 50 tisuća kuna nabaviti lopate za snijeg.

Uštimavanje glasovira

Za toaletni papir i ubruse izdvojit će se 1,2 milijuna kuna, za izradu ključeva pet tisuća, a za održavanje kalkulatora i pisaćih strojeva (!) 10 tisuća kuna. Za održavanje fotokopirnih aparata otići će 130 tisuća, dok će se šest tisuća kuna odvojiti za uštimavanje glasovira.

Odljepljivanje žvaka koštat će 700.000 kuna, a 50.000 kuna stoje nove lopate za snijeg

Ovogodišnja Norijada, i to samo program zabave, bez čišćenja, stajat će 200 tisuća kuna, plus 70 tisuća za voditelja/cu.

Neće se štedjeti ni na gradskim zastupnicima, za čije će se osiguranje platiti osam tisuća kuna, dok će se 80 tisuća potrošiti na tiskanje materijala za sjednice Skupštine i raznih odbora. Za 3200 kuna prat će se zavjese i posteljina u Villi Zagreb u istarskoj Mošćeničkoj Dragi, vjerojatno u reprezentativne svrhe; koristi se i za odmor zagrebačkog gradonačelnika, ali on onamo ne odlazi jer mu je “svaki dan radni dan”. A čistit će se i u Zagrebu, i to za 700 tisuća kuna žvake s javnih površina, a za dva milijuna Gradska uprava.

Komentara 5

Avatar NeNormalan
NeNormalan
14:06 07.03.2016.

Za žvake ispljunute na pješačke površine trebalo bi uvesti kaznu od cca. 5.000 kuna ili 10 dana po 8 sati struganja žvaka sa istih

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:08 08.03.2016.

Hm, klasika. U svim državnim i javnim firmama, da ne velim kućama, svi sve znaju. Ko koga kreše, ko za koga krade. Svatko će ti prije dati da mu kresneš ženu nego da ti malo otpusti službeni automobil. Jedina stvar koja je najveća tajna je - javna nabava.

TH
than
00:05 08.03.2016.

Bar sam se dobro nasmijao.... Nazalost ove sve gluposti cemo platiti mi, pa mi odjednom prestalo biti smjesno. Inace ove ptice mogu rastjerivati i radnici, jer ionako nista ne rade u upravi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije