Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska skupština

Traže još šire parkirališne zone u Zagrebu pod naplatom!

parkiranje
Luka Klun/Pixsell
15.06.2010.
u 17:08

Pored trgovina treba omogućiti kratko besplatno parkiranje i konačno uspostaviti sustav “Park&Ride”. Bandić je predložio gradnju deset garaža.

Gradska skupština naredila je gradonačelniku Milanu Bandiću da uvede besplatno parkiranje (10 do 15 minuta) u blizini “sadržaja brzih usluga” poput trgovina i da proširi područja pod naplatom i revidira postojeće zone.

Garaže pored bolnica

Zastupnici traže da se uvedu i zone u kojima parkiranje neće biti vremenski ograničeno te dugo obećavani sustav “Park&Ride”. Time su dopunili Bandićev elaborat kojim je jučer u Skupštini predstavio sadašnje stanje s parkiranjem.
Gradonačelnik je predložio i nove lokacije za izgradnju garaža: sjeverno od Britanca (Radnički dol - Kukuljevićeva), ŠRC Mladost, Gajeva, na Šalati, kod Doma sportova, u Preradovićevoj, zatim Kennedyjev trg - Svetice, u blizini tržnice na Trešnjevci te pored školskih igrališta (Draškovićeva i Križanićeva). Kao atraktivne lokacije istaknuo je i sve bolnice. Budući da zdravstvene ustanove nemaju dovoljno novaca, Bandić je predložio gradnju garaža po modelu javno-privatnog partnerstva.

Dio zastupnika bio je nezadovoljan jer financijski dio nije dobro analiziran. Tomislav Saucha (SDP) predložio je da se prebroje sva mjesta za taksije, odnosno izgubljena parkirališna mjesta jer taksisti ne plaćaju naknadu za njihovo korištenje. Igor Rađenović (SDP) izračunao je da Zagrebparking prosječno po jednom mjestu zaradi tek nešto više od kune po satu, a da svaki pauk u danu zaradi 2500 kuna.
Na sjednici se nisu mnogo lomila koplja oko izvještaja o izvršenju proračuna za prošlu godinu. Dan Špicer (SDP) katastrofalno stanje gradskog proračuna oslikao je tragikomičnom činjenicom.

Školu “jede” recesija

Naime, neki su gradski uredi znali ostati bez novca za zahodski papir. Špicer tvrdi da su neki pročelnici papir kupovali svojim novcem.
Raspravljalo se i o osnovnoj školi u Jelkovcu. Zgrada još nije izgrađena, a u međuvremenu je zbog manjka novca u proračunu preprojektirana. Ostala je bez kuhinje i blagovaonice.

Komentara 21

Avatar Svećenik
Svećenik
08:42 16.06.2010.

A ionako su zaposlenike holdinga skupljali po bliskoj nam dijaspori i dovodili kamionima u zagreb....

MI
miniminimus
23:24 15.06.2010.

Da mi je samo znati kolike plače gospoda imaju i kolika je ukupna suma koja se iz naših đepova odvaja za ove stručnjake.Stvarno mi nije jasno da novinari ne mogu malo istražiti to jer se to i njih tiče.Mislim da i oni plačaju parkiranje odnosno odvajaju za plače silnih znanih i neznanih drugova i gospode koji ,onako s visoka gledaju na nas smrtnike ,šeretski se smiju i misle ,gle koje budale!

DU
Dudo
08:39 16.06.2010.

Imam riješenje; u Kauflandu Vam je jeftiniji Wc papir, uzmite jeftiniji dvoslojni. U vezi parkinga fino konfiskacija na širem području grada Zagreba, uključite i konfiskaciju privatnih garaža i polja koja nisu pod kulturama. da vidiš svi živi bi plaćali parkiranje,, Zagrebparking bio bi velik kao Microsoft, i mogli bi zaposliti još stotine partijaca. Mislim tada da bi auto parkirao u spilju dok i ona ne postane naplatna zona ili u kukuruz ( pa ga pokrijem lišćem da se ne vidi ).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije