Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
0 zamjenskih kuća

Tomašević u Čučerju: Sporost države u obnovi kuća u Zagrebu je sramotna, već sam to rekao

Zagreb: Položen kamen temeljac za izgradnju novog Društvenog doma Čučerje
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
19.01.2023.
u 17:00

Osvrnuo se i na najave ministra Bačića o promjeni okvira i pojednostavljivanju procedure za obnovu, te izrazio nadu da će smanjiti birokraciju te otvoriti kreditne linije preko HBOR-a da bi građani što jednostavnije mogli ići u samoobnovu.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u četvrtak da je “bolje ikad nego nikad” da se obnova centralizira, poručivši kako od novog ministra graditeljstva Branka Bačića očekuje da pojednostavi procedure za samoobnovu.  Komentirao je time najavu ministra Bačića o ukidanju Fonda za obnovu, a na pitanje hoće li se sada opet gubiti vrijeme da se novo tijelo ustroji, rekao je da je centralizacija, unatoč tomu, bolja opcija. 

“Sigurno je da će se gubit neko vrijeme ali je bolje da se izgubi mjesec-dva da se to spoji, pa da krene znatno brže, nego evo, već smo izgubili tri godine. Tako da, bolje ikad nego nikad”, poručio je Tomašević. 

Zagrebački gradonačelnik položio je kamen temeljac za obnovu društvenog doma u Čučerju, koje je posebno stradalo u zagrebačkom potresu. Tom je prilikom kritizirao tijek obnove privatne imovine, jer ona u Zagrebu još nije zaživjela.

“Već sam rekao da to jest sramota. Ni meni nije jasno kako je tako nešto moguće, nadam se da se neće dogoditi da prije izgradimo društveni dom, a da nijedna zamjenska kuća nije izgrađena, niti započeta izgradnja”, dodao je. 

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Osvrnuo se na najave ministra Bačića o promjeni okvira i pojednostavljivanju procedure za obnovu, te izrazio nadu da će smanjiti birokraciju te otvoriti kreditne linije preko HBOR-a da bi građani što jednostavnije mogli ići u samoobnovu. 

“Grad Zagreb je spreman doprinijeti koliko god možemo. Imamo 160 milijuna kuna osiguranih za sufinanciranje privatnih zgrada, zbrinuli smo u stanove sve one iz kontejnera, spremni smo pomoći i dati svoj doprinos da se ubrza obnova, koja nije u našoj nadležnosti”, poručio je dodavši da će se s Bačićem sastani sljedeći tjedan. 

>> VIDEO: Tomašević o odvozu plastike: 'Nemamo još rješenje... Za to treba investicija od 400 milijuna kuna'

 

Komentara 4

ME
medvedgrad
21:18 20.01.2023.

Znaš li morti tko je gradonačelnik pa da uradi nekaj?

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
20:29 20.01.2023.

Aha, sada je država kriva a na vlast su došli zahvaljujući prozivanju MB zbog neobnove. Ali on je ipak miljenik medija pa sve prolazi!

PE
Pendrek57
18:33 19.01.2023.

E Tomasevicu najveca sramota si ti skupa s Bencickom i Dolancevkom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije