Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporba spustila gradonačelniku

Tomašević otvorio dom za starije protiv čije je gradnje glasao kao zastupnik

Zagreb:  Tomislav Tomašević otvorio je Dom za starije na  Markuševcu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
1/2
12.09.2023.
u 17:00

Godinu i pol dana trebalo je za gradnju doma, a dvije godine za organizaciju rada i otvorenje – poručili su iz Kluba neovisnih

Novi dom za starije osobe u Markuševcu otvorili su jučer gradonačelnik Tomislav Tomašević te njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet. Objekt s 3960 četvornih metara površine prostire se na tri etaže, a ima i brojne prateće sadržaje te bogato dimenzionirani i hortikulturno uređeni atrij. Investicija je vrijedna 8,3 milijuna eura, a kapacitet je 92 korisnika, od čega 12 za one koji se bore s demencijom. Ima 34 jednokrevetne i 23 dvokrevetne sobe, brojne zajedničke prostorije za korisnike, među kojima su i blagovaonica, knjižnica s čitaonicom, čajna kuhinja, prostorije za fizikalnu i radnu terapiju... U sklopu doma bit će i frizer i pediker, zbog čega se, kazao je Tomašević, javna nabava otegnula, a bio je i požar.

– Natječaj za projekt pokrenut je 2006. Iduće je godine sklopljen ugovor i tada je počelo projektiranje. Od projektiranja do realizacije prošlo je 16 godina. Razlog za to je novac – poručio je. Dodao je kako se u Dubravi počinje projektirati još jedan dom za starije, a traži se i zemljište za drugi, negdje na zapadnom dijelu Zagreba.

Zamolbe za smještaj u novootvorenom domu, istaknuo je gradonačelnik, počinju se zaprimati od ponedjeljka i mogu se predati osobno na lokaciji. Cijene domova za starije, naveo je također, bez obzira na inflaciju neće rasti, a gubitke će pokriti Grad. A "čestitku" na otvaranju doma za starije u Markuševcu jučer je Tomaševiću uputio Klub neovisnih u Gradskoj skupštini koji čine Ivica Lovrić, Višnja Fortuna, Gordana Rusak i Otto Barić.

– Nedugo poslije zagrebačkog potresa koji je epicentar imao upravo u Markuševcu, 30. travnja 2020., počela je gradnja doma za starije. I sagrađen je u planiranom roku od 18 mjeseci. Današnji je gradonačelnik pak na sjednici Skupštine glasao protiv gradnje doma za starije u Markuševcu, a vjerojatno mu je zbog toga i trebalo dvije godine da ga otvori. I dvije je godine zaštitarskoj tvrtki čuvanje doma plaćao 6000 eura mjesečno. Godinu i pol dana trebalo je za gradnju doma, a dvije godine za organizaciju rada i otvorenje – poručili su iz Kluba neovisnih. •

Komentara 4

IV
ivitok
11:43 13.09.2023.

Bosanac Tomašević mrzi Zagrepčane i uništava Zagreb.

DU
Deleted user
12:36 14.09.2023.

Nestati će započetih projekata, gdje će onda biti presice?

CH
chemica
18:38 12.09.2023.

2006. raspisan natječaj za projekt...I to za jedan običan starački dom im nije bilo dovoljno 14 godina da ga izgrade... Da nam nije Tomeka, ni sad se ne bi otvorio. Tomek, hvala ti, već si sposobniji od Bandića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije